Middagje cricket

Leuk middagje doorgebracht. Ben namelijk  voor de tweede keer in mijn toch niet zo korte leventje  naar het cricketveld geweest. En al had ik de sport wel eens op TV gezien, ik snapte er werkelijk geen jota van. Die mannetjes, die maar in hun witte pakjes heen en weer renden, nadat er xc3xa9xc3xa9n de bal wel of niet geraakt had, de houten paaltjes (wickets) wel of niet omvielen en dan die puntentelling, en al die termen. Ik zapte meestal gelijk door. Maar met de uitleg van een expert, die zowat zijn hele leven op het cricketveld heeft doorgebracht, maar helaas door een blessure, net drie weken geleden aan zijn knie geopereerd, momenteel noodgedwongen aan de kant staat, wordt het ineens een hele leuke sport. Kom er tezijnertijd nog eens uitgebreid op terug.

13 gedachten over “Middagje cricket”

 1. Ook ik snap niks van die sport, maar eerlijk gezegd vind ik er ook niet veel aan om naar te kijken. Misschien dat het leuker is als je hem zelf beoefent!
  Wens je een fijne dag!

  Like

 2. Hier (in Australixc3xab) is het natuurlijk DE zomer sport. Het is nooit mijn smaak geworden in die 50 jaar dat we hier zijn, ook al zij de directeur van de allereerste basisschool waar ik in 1956 terecht kwam dat je als nieuwe Australier natuurlijk van cricket moest gaan houden.
  Ik heb het zo veel mogelijk ontweken, op de verschillende scholen. Maar heb toch af en toe wel als ‘umpire’ op moeten treden.
  Op de kweekschool (1962/63) werd het spel aan ons uitgelegd, voor de zekerheid.
  Hier hebben ze, door de jaren heen, Nederland nog wel eens een beetje uitgelachen, als Nederland aan een internationaal toernooi meedeed.
  Mijn kinderen speelden liever tennis en softball. Jammer genoeg niet voetbal.
  Zeg, Jon, terwijl ik dit schrijf, op Dinsdag ochtend, REGENT het! ECHT!! Heerlijk! Eindelijk.
  (Ondertussen is er hier gisteren een journalist, in Sydney aangekomen om ver surfing te schrijven. Lijkt me niet zo’n goed idee om gedurende de eerste dagen van de winter te komen.)

  Pffffff. Sorry. Werd lang verhaal.

  Joop

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.