About

me jon trier

Een verhaal vertellen, niet met woorden, maar met foto’s genomen binnen een straal van drie kilometer rond mijn huis, vlakbij het strand en met het Westduinpark en de haven van Scheveningen om de hoek.

Wandelen met Charlie, een Galgo Espagñol  op zo’n  bijzondere locatie is elke dag een feest. Het kijken, zien en vastleggen van het onverwachte, van een bijzonder detail, het ‘onzichtbare’ zichtbaar maken in kleur of in zwart/wit. Het liefst maak ik series rond een thema, waarbij  de natuur, muziek,  mythologie en zeker mijn strandvondsten belangrijke inspiratiebronnen zijn. Ook toevallige passanten op de rug gefotografeerd, zodat  hun gezichten en gedachten verborgen blijven. Thema’s die voor mij belangrijk zijn en  waardoor series steeds meer foto’s bevatten, zijn  Magic is everywhere, Hidden faces, Complete silence  en  Dancing Trees.

In de loop der jaren heb ik een flink fotoarchief opgebouwd. Door het samenvoegen van twee of meerdere foto’s uit dit archief, ontstaan er als vanzelf ook weer nieuwe beelden. Foto’s van een wonderlijke wereld. Een weergave van het onbekende verleden, het heden of met een blik gericht op de toekomst.


Magic is everywhere

Telling a story with photos taken within a three kilometer radius of my home in Scheveningen.  An image fitting a theme to add to a series. Seeing and capturing the unexpected, the alienating effect of a situation, a special encounter or a detail, in which form and contrast are important aspects. Making the ‘invisible’ visible in color or in black and white. By combining several images, new images arise of their own accord, in which I am inspired by nature, music, mythology and poetry. A hobby that got out of hand through circumstances.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Jon's fotoblog, exposities en meer…

%d bloggers liken dit: