Crea-ochtend

Moeizaam schuifelt ze van de lift naar het portiek met de brievenbussen, waar ze onder het afdakje gaat staan wachten. Door haar omvang past ze met geen mogelijkheid op het zitje van haar rollator. Meestal leunt ze er half overheen, met haar handen in dikke gebreide handschoenen stevig de handvaten omklemmend. Zomer en winter gekleed in de lichtgekleurde net iets te korte regenjas, waaronder een groot stuk van haar meestal gebloemde rok te zien is. Aan de voorkant hangt deze halverwege haar schenen, maar aan de achterkant zijn haar behoorlijk stevige, in steunkniekousen gestoken witte benen duidelijk zichtbaar en aan haar opgezwollen voeten draagt ze de ongetwijfend comfortabel zittende sportschoenen. Tegen elke voorbijganger vertelt ze, dat ze hoopt dat de taxi-bus er snel zal zijn, omdat ze niet graag te laat komt op de crea-ochtend in het bejaardencentrum en ze voegt eraan toe dat het knutselen wel niet meer zo best gaat, maar dat je er ook gezellig kan kletsen en dat de koffie met een koekje altijd goed smaakt.

13 gedachten over “Crea-ochtend”

  1. @ sebbo : dan is de bedoeling overgekomen. Als ik haar zie word ik daar, hoe vrolijk ze ook lijkt verdrietig van. De eenzaamheid die ze uitstraalt.

    Like

  2. Bewegen is zxc3xb3xc3xb3xc3xb3 belangrijk! Zeker als je bedenkt dat je spiermassa vannaf een bepaalde leeftijd alleen maar afneemt, is het des te belangrijker je spiercorset zo lang mogelijk te handhaven, op gewicht te houden.
    Vriendelijke groeten,
    šŸ˜‰

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.