Crea-ochtend

Moeizaam schuifelt ze van de lift naar het portiek met de brievenbussen, waar ze onder het afdakje gaat staan wachten. Door haar omvang past ze met geen mogelijkheid op het zitje van haar rollator. Meestal leunt ze er half overheen, met haar handen in dikke gebreide handschoenen stevig de handvaten omklemmend. Zomer en winter gekleed in de lichtgekleurde net iets te korte regenjas, waaronder een groot stuk van haar meestal gebloemde rok te zien is. Aan de voorkant hangt deze halverwege haar schenen, maar aan de achterkant zijn haar behoorlijk stevige, in steunkniekousen gestoken witte benen duidelijk zichtbaar en aan haar opgezwollen voeten draagt ze de ongetwijfend comfortabel zittende sportschoenen. Tegen elke voorbijganger vertelt ze, dat ze hoopt dat de taxi-bus er snel zal zijn, omdat ze niet graag te laat komt op de crea-ochtend in het bejaardencentrum en ze voegt eraan toe dat het knutselen wel niet meer zo best gaat, maar dat je er ook gezellig kan kletsen en dat de koffie met een koekje altijd goed smaakt.

13 gedachten over “Crea-ochtend”

 1. Als ik dit zo lees moet ik aan me schoonmoeder denken, die kon ook elke dag wel iets anders doen,maar die wilde nooit niks echt jammer terwijl er zoveel oudere van deze dingen kunnen genieten.

  Like

 2. Wat een leuk ‘zomaar-stukje’ dit. 😀
  Het is fijn dat er nog zoveel activiteiten georganiseerd worden voor de ouderen. Gelukkig hoef ik niet te wachten op een taxi-bus voor mijn crea-ochtenden…ik hoef er niet eens de deur voor uit. En dat blijft voorlopig ook nog wel zo. 😉

  Like

 3. Dat is meestal het enige wat die mensjes nog hebben. En het is de gezelligheid en het een voelen met de andere, want ze hebben zoveel gemeen met elkaar. Wie weet wij ook later…of zal webloggen onze crea-ochtenden nog zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.