De techniek staat voor niets

Een kreet die je vaak hoort en ik geef toe, ik gebruik hem zelf ook regelmatig. Je kan tegenwoordig op zoveel manieren met elkaar communiceren, fluitje van een cent om je mobieltje te pakken en een smsje te versturen. Bellen gaat helemaal simpel.  Druk op een paar knoppen en je hoort een stem aan de andere kant van de wereld of een lief muziekje als je gebeld wordt.

Georgetownamsterdamvp8

Toch is het allemaal niet zo vanzelfsprekend als de telefooncentrale, in het land van de ontvanger in dit geval Guyana (Zuid-Amerika) het nodig vindt om je te lange smsjes in te korten of de ontvanger tien exemplaren van hetzelfde smsje stuurt, omdat er kennelijk vanuit wordt gegaan dat die persoon aan geheugenverlies lijdt. Ook rijzen de kosten de pan uit als je bedenkt dat xc3xa9xc3xa9n minuutje bellen de beller een bedrag kost van 3 euro 87 en je belt zo 10 minuten om de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Via de pc is dan een, weliswaar ook niet erg goedkope oplossing. Mailen? Kan, maar twee dagen erover doen of helemaal niet ontvangen: nee dus. Via het mailformulier? Werkt niet, ik ontvang niks. Blijft over via mijn web-log met een reactie onder xc3xa9xc3xa9n van de logjes. Super snel, en als je on-line bent ook meteen zichtbaar.

2 gedachten over “De techniek staat voor niets”

  1. Nou het gaat inderdaad snel voorbij dus als er nu maar 13 nachtjes over zijn.
    Maar wat een ellende joh die communicatie, wel lachen dat het via de weblog gratis en het snelst gaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.