Voor mij geen regenhoedje

Vrouwtje loopt een beetje te mopperen. Niet op mij hoor, maar op het weer. Ja er komen een heleboel druppels naar beneden. En water hoort (zo zijn wij het hier tenminste gewend) uit de kraan te komen voor in mijn drinkbak. Ik vind water ook lekker hoor, vooral als ik net gegeten heb dan wil ik die bak nog wel eens in xc3xa9xc3xa9n keer leeg lebberen. Zonder xc3xa9xc3xa9n druppeltje te morsen , want ik vertelde al eens dat ik een echte dame ben. Maar zoals het vandaag buiten is? Brrr, niet echt mijn favoriete weer. Ik heb namelijk net als het vrouwtje een kapsel, dat er niet uit ziet als we buiten door die druppels gelopen hebben. Mijn mooie glanzende lokken worden er dof van en ze gaan ook nog eens krullen en dan klitten ze aan elkaar. Geen pretje hoor, als er om ze weer netjes te maken met een kam doorheengegaan wordt. Tja als ik nu een Poedel had willen zijn, sprong ik een gat in de lucht: een gratis permanent, maar ik ben toch liever mezelf. En waarom het vrouwtje nu zo mopperde? Ze is haar kleine opvouwbare superpluutje kwijt en moet nu met zo’n groot zwaar geval in haar hand naar buiten. Ik heb ook geen idee waar dat kleine ding is gebleven, maar ik ga hem ook niet zoeken, want als ik nu netjes naast haar blijf lopen (meestal ga ik liever een beetje heen en weer rennen) pas ik er ook keurig onder en dan blijft mijn vacht tenminste enigszins in model.
Oeps, ik ga me nu maar even heel snel onder de tafel verstoppen, want het vrouwtje heeft haar jas weer aangetrokken en ze heeft een of ander raar regenhoedje op haar hoofd gezet. Daar ga ik dus echt niet naast lopen en als ze zonder die grote plu naar buiten gaat, blijf ik dus lekker thuis.
Poot van Kaya.

10 gedachten over “Voor mij geen regenhoedje”

 1. Vanmorgen ook alweer de jongens uithelaten in de regen. Volgens mij trekken zij er zich niets van aan , hoor 🙂 En ik, regenjas aan en lopen, misschien nat maar ook een frisse neus. Het enige minpuntje vind ik de rommel die mee in huis genomen wordt in de vorm van zand,

  Groetjes Fryske

  Like

 2. Wat een regen vandaag he? 😦
  Ben er nu een paar keer uit geweest, en zit moed te verzamelen om er weer uit te gaan; ben namelijk een belangrijke boodschap vergeten ….
  Valt tegen na die mooie dag van gisteren! 😉
  Ben naar de stad geweest; de kokmeeuwen zijn alweer in zomerkleed, in het Zuiderpark bloeien de voorjaarsbloemen, de ooievaars zijn weer op hun nest; nu het weer nog 😉
  Wens je sterkte met uitlaten Jon! 8)
  Liefs…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.