Jarhead

Goede film!!
Goede spelers!! Goed verfilmd verhaal!! Met een kritische kijk op de waanzin van oorlogvoeren met de pijnlijke gevolgen daarvan, maar ook met komische scenes en grappen, die helaas lang niet door alle kijkers in de zaal (die proppie val zat) werden begrepen (mogelijk te wijten aan de vertaling). En wat is muziek toch een belangrijke aanvulling om de sfeer van bepaalde scenes te benadrukken. Ook al houd je niet van het genre oorlogsfilm (wat wellicht met name geldt voor de vrouwelijke lezers onder jullie) het is een echte aanrader. De film geeft namelijk ook een mooi kijkje in de gedachtenwereld van de diverse mannelijke personages, niet alleen de “harde” kant, maar ook de “zachte” kant wordt belicht. (klik voor nog een logje hierover op de foto van Jake Gyllenhaal ).

8 gedachten over “Jarhead”

 1. Jon generaliseren is nooit goed maar inderdaad zijn er veel meer mannen die van oorlogsfilms houden dan vrouwen en trouwens ook veel meer mannen die van oorlog voeren houden. Dat is gewoon hormonaal 😀
  Ik heb een lichtje voor je opgestoken en zal zeker aan je denken! Hou je taai! 😀 😉 😮 😛 8)

  Like

 2. Zo even lekker filweekndje voor je uit logeren gaat (moet).
  Hoelang verwacht je te moeten blijven en ik hoop dat het niet al te ingrijpend is, maar ben bang dat het wel het geval zal zijn.
  Hou je taai Jon en ik zal aan je denken.
  Sterkte voor maandag.

  Like

 3. Jon tog! Denk je echt dat mannen in het algemeen meer van oorlog houden dan vrouwen? Maar ik vermoed dat deze film meer weg het van een anti-oorlogfilm. Je zal tog wel gelijk hebben.

  Vriendelijke groeten,
  😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.