I can see clearly again

Het is toch erg handig dat je de persoonlijke instellingen van je log steeds kunt wijzigen. Misschien hebben jullie het niet eens gemerkt, maar ik had het lettertype iets groter gemaakt. Het heeft alles te maken met de leeftijd, die zoals bekend met gebreken komt. Zat af en toe toch wel een beetje te turen naar dat schermpje en een leesbril opzetten vind ik niks, want dan is het beeld van de TV (die soms tegelijk met de PC aanstaat zo’n wazig iets).

Nu moet ik eraan toevoegen dat ik ook een bril voor veraf moet gebruiken, want ik ben ook nog eens een beetje kippig en twee brillen op mijn neus, nou nee. Bovendien is een bril met Kaya in de buurt ook niet zo’n geweldig attribuut, want ze heeft er nogal een pootje van om op schoot te willen klimmen en aangezien ze niet echt een schoothondje is, vloog mijn bril -met een wat al te wilde omhelzing van haar kant- regelmatig door de lucht met alle gevolgen van dien. Een duur grapje.

Ik draag dus lenzen en op advies van mijn lenzenman heb ik de ultieme oplossing voor mijn kijkprobleem. In mijn linkeroog een lens voor dichtbij en in mijn rechteroog een lens voor veraf. Dat betekent wel dat de sterkte van mijn leeslens regelmatig moet worden aangepast en ik vandaag mijn nieuwe lens heb opgehaald. Ik zie dus alles weer helder en zing gezellig mee met het nummer verstopt onder de afbeelding.

23 gedachten over “I can see clearly again”

 1. Geluk ermee, ik kan nog geen mascara gebruiken omdat ik vanwege mijn traanogen last krijg 😦 heb nu varifocus en denk vaak, ik moet’m’n glazen laten versterken…kwam tot de conclusie dat ik m’n beeldbuis schoon moet maken 😀 😀 😛

  Like

 2. Wij danken u voor de belangstelling en medeleven bij het overlijden van onze “muis”.

  Wij zijn diep geroerd door de vele woorden van troost en medeleven.

  Hiervoor wil ik u namens de nabestaanden,
  Flatscreen,
  Computer,
  Printer, en alle programma’s
  hartelijk danken.

  Leidse Glibber.

  Like

 3. Wow, ik heb ook een paar leesbrilletjes gekocht onlangs, merk toch dat mijn ogen erg snel erg slecht worden. Een ver-af bril had ik al voor tijdens het autorijden in het donker en voor bij de tv. Merkte echter dat de kleine lettertjes op verpakkingen toch wel heel erg klein zijn soms.
  Prima oplossing 2 verschillende lenzen.

  Like

 4. De letters zijn inderdaad eens stuk groter! 8)
  Ik had ook nog nooit gehoord van die oplossing met je ogen, maar eerlijk gezegd ben ik nog gelukkig niet-brildragend.
  Fijne dag nog! 😛

  Like

 5. Wat een goede oplossing Jon, en je ziet echt heel goed nu met die lenzen, aan het liedje te beoordelen wel.
  Ik heb ook het probleem van 2 brillen en heb al multi- focale glazen gehad maar daar werd ik helemaal duizelig van. Nu zit ik ook dus met 2 brillen te hannessen. maar je hebt me op een idee gebracht en ga er ook eens achteraan of dit voor mij ook een oplossing is. Als dit zo is zing ik gezellig het liedje met je mee. Ik zie wel dat je een ander foto van jezelf hebt geplaatst…. je staat er leuk op.
  Groetjes Sjoukje

  Like

 6. ja daar ben ik weer, ik heb bij wijze van test de lettergrootte op mijn scherm aangepast, dus beeld, tekengrootte, extra groot, ben toen naar bassiedeboer gegaan en zie daar echt KOEIELETTERS, toen terug naar hier en dan zijn de letters niet vergroot, dat snap ik nou weer niet 😕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.