Sint herinnering

Heel wat jaartjes geleden is het alweer. Ik was vier en zat op de kleuterschool, die was gehuisvest in het souterrain van de kerk op de Houtrustlaan in Den Haag. Er waren maar twee klasjes met hooguit 15 kindertjes per klas. Ik zat bij Juffrouw Smit. Een hele lieve al wat oudere juf, die ons vertroetelde als waren we haar eigen kinderen. Tussen de middag ging ze vaak met xc3xa9xc3xa9n van ons mee naar huis om gezellig een boterhammetje mee te eten en ’s zomers nam ze het hele stel mee naar het strand van Scheveningen, waar zij dan plaats nam in xc3xa9xc3xa9n van de grote rieten stoelen om ons met argusogen in de gaten te houden als we met z’n allen zandkastelen bouwden. Ook het schoolreisje naar de speeltuin in het Zuiderpark, waar we met een echte Jan Plezier naar toe reden was een enorme ervaring.

Natuurlijk brachten Sinterklaas en zijn Pieten ook op mijn schooltje een bezoek. Om het feest compleet te maken hadden alle kindertjes een liedje met bijbehorend dansje ingestudeerd. Wat was ik blij en trots want ik mocht samen met mijn allerbeste vriendje Jantje, verkleed als boertje en boerinnetje met een boerenzakdoek om onze nek, voor hem een blauwe boerenpet en voor mij een wit kanten kapje op het hoofd, optreden met het volgende liedje.

Als hier een pot met bonen staat en daar een pot met briedan laat ik brie en bonen staan en dans met mijn MarieMarie Mara Maroesjkaka Marie Marie MaraMarie Mara Maroesjkaka Marie Marie Mara

Heerlijk meestampend op de maat, want aan onze voeten droegen we echte klompjes.
Ik ken het nog steeds uit mijn hoofd en als ik weer eens geniet van een lekker stuk brie moet ik soms wel eens glimlachen om de herinnering die boven komt, want destijds had ik geen flauw idee wat dat was.

8 gedachten over “Sint herinnering”

 1. De woorden komen me vaag bekend voor, maar kan het niet (meer?) thuisbrengen.
  Wat een geweldige kleuterschool “zat” jij op!
  Zalig zeg, naar het strand šŸ˜›
  Fijne dag!

  Like

 2. @ Befana : ik denk dat het verbastering moet zijn geweest van (balken)brij, hoewel in mijn album van toen het echt geschreven staat als brie. šŸ˜‰

  Like

 3. Ja maar als je ook goed naar de tekst kijkt, is dat toch ook geen combinatie…bonden met brie! Wie eet dat nou? Iedereen zal dat laten staan en liever met Marie gaan dansen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.