Braderie

Het is nog wat druilerig maar het winkelcentrum maakt zich op voor een bruisende dag. Auto’s rijden nog af en aan over de wandelpromenade langs de winkels om te stoppen bij een van de nog lege kramen die in een lange sliert staan opgesteld om de in de kofferbakken vervoerde waren uit te stallen.

Er is braderie .

Een zeer internationaal gebeuren gelet op de diverse artikelen die tevoorschijn komen om op de met kleurige kleden voorziene houten tafels te worden uitgestald of aan de metalen stangen, bedekt met tegen een mogelijke regenbui bescherming biedend tentdoek, te worden opgehangen.

De vele mensen die de braderie komen bezoeken zijn ook afkomstig uit allerlei windstreken en geven een fraai beeld van de Nederlandse samenleving van dit moment. Als ze langs de kramen slenteren zullen ze verrast worden door de diversiteit aan artikelen die op markten in verre landen de gewoonste zaak van de wereld zijn. Van gebreide Mexicaanse poncho’s tot kleurige Indiase kledij. Van bont aardewerk tot op de grond uitgespreide schapenvellen.

Uit luidsprekers klinkt muziek. Bij de kermisattracties Nederlandse meezingers en uit het kleine kraampje met kettingen en lederen tassen de zangerige tonen uit zuidelijker gelegen landen.

De klanken die ten gehore worden gebracht door de panfluit bespelende muzikanten krijgen altijd veel aandacht en zorgen ervoor dat de doorgang wordt verperd door de rondom hen verzamelde toehoorders. Een exotisch ogende jonge vrouw prijst hun CD’s aan die ongetwijfeld ook de komende winter in veel hollandse huiskamers zullen weerklinken. Bij hun vorige optreden waren de ’s ochtends nog vol meegebrachte kartonnen dozen aan het het eind van de dag tenminste bijna leeg.

14 gedachten over “Braderie”

 1. Je zus? Ik vermoedde dat je dochter tentoonstellingen deed. Goeie reis en veel plezier. Ga je nog reklame voor haar maken? .. een foto doet het altijd goed. Oh, je hebt wat tegen fotograveren; een link dan?
  😉

  Like

 2. Roel: Vandaag te druk op het strand maar vanmorgen wel een eind gewandeld omdat ik straks naar de opening van een tentoonstelling van mijn zus ga. 😀

  Like

 3. Ik zit hier net ter hoogte van het boomorakel waar mijn blik op valt… geen wonder dat je verrast was… dat ben ik ook nu ik naar het plaatje kijk 😀 Ik ben m’n hele tekst vergeten hahaha. Ik denk dat ik daar ook maar eens een kijkje ga nemen 😀

  Like

 4. @Roel: Hebben we gedaan en was leuk en mooi, heel afwisselend. Kleeft ook wel een nadeeltje aan zo’n braderie, Kaya wil elk kraampje met een bezoekje vereren, vooral die waar er allerlei geurtjes vandaan komen zoals de oliebollenkraam en zelfs het tentje met Vietnamese loempia’s kreeg haar volledige aandacht.
  Waar ze met een boog omheen liep waren de schapenvellen tot hilariteit van omstanders die natuurlijk met het commentaar kwamen: “Haha, die ziet zichzelf ook al als kleedje voor de open haard 😀

  Like

 5. @Leejo: Tuurlijk ga ik even kijken. Ik zal wel moeten want als ik de deur uit stap hoor je de klanken al en krijg ik Kaya met geen mogelijkheid de andere kant op. We moeten van haar eerst naar de muziek. 😀

  Like

 6. Mogge Jon, ze hebben iig mooi weer voor een bradderie, ga jij ook nog de kraampjes langs?
  ps, het is maar goed dat Kaya niet op je bed slaapt, was er nog maar weinig plek over voor jou 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.