Braderie

Het is nog wat druilerig maar het winkelcentrum maakt zich op voor een bruisende dag. Auto’s rijden nog af en aan over de wandelpromenade langs de winkels om te stoppen bij een van de nog lege kramen die in een lange sliert staan opgesteld om de in de kofferbakken vervoerde waren uit te stallen.

Er is braderie .

Een zeer internationaal gebeuren gelet op de diverse artikelen die tevoorschijn komen om op de met kleurige kleden voorziene houten tafels te worden uitgestald of aan de metalen stangen, bedekt met tegen een mogelijke regenbui bescherming biedend tentdoek, te worden opgehangen.

De vele mensen die de braderie komen bezoeken zijn ook afkomstig uit allerlei windstreken en geven een fraai beeld van de Nederlandse samenleving van dit moment. Als ze langs de kramen slenteren zullen ze verrast worden door de diversiteit aan artikelen die op markten in verre landen de gewoonste zaak van de wereld zijn. Van gebreide Mexicaanse poncho’s tot kleurige Indiase kledij. Van bont aardewerk tot op de grond uitgespreide schapenvellen.

Uit luidsprekers klinkt muziek. Bij de kermisattracties Nederlandse meezingers en uit het kleine kraampje met kettingen en lederen tassen de zangerige tonen uit zuidelijker gelegen landen.

De klanken die ten gehore worden gebracht door de panfluit bespelende muzikanten krijgen altijd veel aandacht en zorgen ervoor dat de doorgang wordt verperd door de rondom hen verzamelde toehoorders. Een exotisch ogende jonge vrouw prijst hun CD’s aan die ongetwijfeld ook de komende winter in veel hollandse huiskamers zullen weerklinken. Bij hun vorige optreden waren de ’s ochtends nog vol meegebrachte kartonnen dozen aan het het eind van de dag tenminste bijna leeg.

14 gedachten over “Braderie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.