Extra geld voor een achterstandswijk???

Het is leuk als er extra geld wordt besteed aan een zogenaamde achterstandswijk, maar doe het dan goed. Schreef ik al eens over de aanleg van een nog nooit gebruikt speelterreintje annex jeu de boules baan in de serie Tussen hel en vagevuur. Nu is er weer geld uitgegeven en waarvoor? De volgende foto’s spreken voor zich als het gaat om weggegooid geld:

Om het winkelcentrum aan de Leyweg op te fleuren is er een flink aantal plantenbakken  gevuld met zomerbloemen geplaatst. ’s Avonds is het centrum uitgestorven en al is het al enigszins schemerig, ik wilde de net geplaatste bakken toch even op de foto zetten. De eerste twee foto’s zijn genomen op 2 juli 2008.

Dit_was_op_2_juli_2008 Volle bakEen_hele_rij_gevulde_bloembakken_2

Maar zoals alles hier in de wijk blijft iets wat mooi is natuurlijk niet lang mooi. Als ik op zaterdagochtend de 5e juli weer door het winkelcentrum loop, tonen de bakken een heel ander beeld. Vanwege de drukte kon ik er toen geen foto’s van maken. Want, hoewel men nog druk bezig was met het inrichten van de kramen, waren de bezoekers van de drie dagen durende braderie al in grote getale toegestroomd, om onder andere onderstaand schouwspel te bewonderen.

Een_sprookje_op_de_braderie

Vanmorgen om 8 uur toch maar even gaan kijken hoe de boel er nu uitzag. De winkels zijn nog gesloten, de kramen zijn weer verdwenen en het winkelcentrum ligt er weer verlaten bij. En de bakken? Die liggen er ook nog net zo bij als zaterochtend: triest maar waar. Het geld had net zo goed meteen in de prullenbak gegooid kunnen worden.

En_dit_op_7_juli_2008OmgekieperdAlle_bakken_omgekieperd

2 gedachten over “Extra geld voor een achterstandswijk???”

  1. Je klinkt negatief Jon, ik heb net je vorige logje ook gelezen. Maar wat een wonder. Getver wat ben ik blij dat ik daar (Den Haag) niet meer hoef te wonen. De ongelijkheid neemt hand over hand toe. Oppassende burgers worden te pas en te onpas bekeurd en inderdaad arme allochtonen worden aan alle kanten ontzien. Die durven ze niet eens te bekeuren! En dan jij 50 euro betalen voor zoiets onbenulligs! Echt erg en ergerniswekkend. Toch een fijn week-end. Liefs Leonie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.