Tussen hel en vagevuur

Nieuw straatnaambord

Deze naam zou om meerdere redenen een heel wat betere naam zijn voor de straat waar ik woon, in xc3xa9xc3xa9n van de zogenaamde probleemwijken waar extra geld ingepompt moet worden om er in de toekomst een leefbare plek van te maken. Als eerste is er, nadat er een aanvang was gemaakt met de sloop van een gedeelte van de straat, op het al bijna een jaar braakliggende terrein een jeu de boulesbaan voor ouderen en een speelplaats voor de jeugd aangelegd. Ouderen zijn er genoeg in deze wijk met een verzorgingstehuis op de hoek. Jeugd? Nauwelijks, daar zijn de kleine twee en driekamerflatjes niet op berekend.

Het aantrekkelijker maken van de wijk

Met veel vertoon geopend en met een gezellig hek eromheen om vandalen buiten te houden. Tot op heden heb ik er geen mens gezien en ik kan het weten, want ik loop er elke dag langs als ik mijn hond ga uitlaten in het Zuiderpark. De investering waard? Ach, hier loop ik ook elke dag langs

Deze vuilcontainers moesten het ontgelden

Overvolle vuilcontainers waar mensen het niet zo nauw nemen met het dumpen van afval en de gemeente niet met het legen en afsluiten van de betonnen bakken, zoals andere jaren gebeurde.

Gelukkig nieuwjaar

Het glas op de grond was oorspronkelijk de ruit van de ovendeur van een daar al enkele dagen bivakkerend gasfornuis. En zo zag de, op oudejaarsavond nog net zo volle container aan de andere kant van de flat eruit op nieuwjaarsochtend. Nog nasmeulend en af en toe weer opvlammend in de fik gestoken afval.

Gelukkig nieuwjaar

Dat de eigenaar van de, jaarlijks op het plein in het winkelcentrum neergezette oliebollenkraam ook buitengewoon verheugd geweest zal zijn met de jeugd (?) en de ouderen (?) uit de wijk, mag blijken uit de foto van de restanten van zijn voor zijn werk onmisbare vrachtauto. Tot op heden staat hij er nog.

Net als de vrachtwagen van de eigenaar van de oliebollenkraam

En in het winkelcentrum zelf? Geen luxe uitziende vuilnisbak heeft het oudejaar overleefd. De telefooncel was al een paar weken eerder aan gruzelementen geslagen. En het glas ligt ook nog steeds her en der verspreid.

Misschien een idee, zet een groot hek om de hele wijk. Wie dat moet betalen?

Misschien is er nog wat geld over van alle uitgeschreven parkeerbonnen in de straat of valt er geld te besparen op de handhavingsteams die nu de hele dag rondrijden om de hondenbezitter, die keurig het met uitwerpselen gevulde poepzakje van de net even van de riem losgelaten (je hebt per slot maar twee handen en een behoorlijk uit de kluiten gewassen) hond in de afvalcontainer probeert te gooien te beboeten.

2 gedachten over “Tussen hel en vagevuur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.