Wired to win

Vanmorgen moesten we vroeg uit de veren want om 10.00 uur (en ja dat is vroeg, zeker als de klok net een uur vooruit gezet is) werden we verwacht voor de screening van een film die vanaf juni gaat draaien in het Omniversum in Den Haag. Wired to win, surviving the Tour de France (klik voor de site, met heel veel info, op de afbeelding) Gedurende drie weken Tour de France worden de inspanningen en prestaties van twee wielrenners nauwgezet gevolgd met zeer spectaculaire beelden van de renners tijdens meerdere etappes, waaronder die in de Alpen en de Pyreneexc3xabn. Echter ook als je geen liefhebber bent van de wielersport is de film zeer de moeite waard. Het interessante is namelijk dat de beelden meermalen overlopen in computeranimaties, die een kijkje geven in de werking van het brein en de relatie tussen brein en lichaam. Om prestaties te kunnen leveren vragen de beide topsporters het uiterste van hun lichaam maar ook een extra krachtsinspanning van hun hersenen. In beeld wordt gebracht hoe ze, ondanks tegenslagen, als ongelukken, pijn en vermoeidheid, hun emoties beheersen en gemotiveerd blijven om hun doel te bereiken: de finish in Parijs. Ik heb ademloos gekeken, gehuiverd en met groeiende bewondering meegeleefd. Te meer daar ik als epilepsie patixc3xabnte als geen ander weet hoe belangrijk het goed functioneren van je bovenkamer is. Om dat foutje van mijn hersenen in bedwang te houden en een aanval te voorkomen, moet ik medicijnen slikken. Doe ik dat niet dan verlies ik de controle over mijn lichaam en geest. Weliswaar tijdelijk, maar toch…..

7 gedachten over “Wired to win”

 1. een leuke dag dus! 😉 lijkt me best intressant.
  ik ben voor het eerst helemaal in de war, van dat tijdsverschil. Heb er nog nooit last van gehad, maar deze keer dus wel. Ik denk dat ik er morgen een log aan wijd.(bedenk ik me nu)

  Like

 2. Lijkt me inderdaad erg mooie voorstelling en ja vervelend voor je he die pillen.
  Maar aan de andere kant wees blij dat ze bestaan anders kon je vrijwel niets.

  PS: 4 kaarten is goed 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.