Verwondering

Ik werd vanmorgen wakker en het was zo licht in mijn slaapkamer, dat in mijn gedachten de zon wel moest schijnen en ik de eerste groene blaadjes, die zo hun best deden om de bomen met een lentetooi te versieren, zou kunnen ontdekken. Bij het opentrekken van de gordijnen, zag ik hoezeer ik mij vergiste. Een witte wereld straalde me tegemoet. Het zag er werkelijk prachtig uit, want ook de bomen hadden nog niets van de vracht sneeuw, die er was gevallen, verloren. Ik zag hoe een klein rood katertje heel voorzichtig het nog ongerepte tapijt betrad om meteen op een holletje de bescherming op te zoeken van de struiken, die langs de rand van het doorgaans zo groene grasveld staan. Door de aanraking verloren de, tot dat moment haast onzichtbare, nog kale takken hun schoonheid en de kat verdween in een wolk van witte vlokken. Het ontlokte me een schaterlach en ik genoot van het moment.


En zoals me in allerlei situaties wel vaker is overkomen, hoorde ik ook deze keer muziek in mijn hoofd. Geen rock of pop dit keer maar klassiek

Anitras Tanz uit de Peer Gynt Suite nr. 1 van Grieg .

Klik op de afbeelding en luister mee. Zien jullie in gedachten ook dat kleine rode katertje door de sneeuw stappen? Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.