Goede en minder goede berichten

Zoals ik vanmorgen al vertelde zou het een spannende dag worden, omdat ik bij de interniste de uitslagen zou krijgen van de diverse onderzoeken die ik achter de rug heb. Eerst op de weegschaal en er was iets bij, alhoewel na al het gebak van het afgelopen weekend er veel meer bij had moeten zijn.

Vervolgens het gesprek met zoals dat gaat eerst het goede bericht : op de long- en scanfoto’s konden geen nieuwe aangroeisels worden waargenomen. Ook het onderzoek onder narcose had er niet toe geleid -al was er toch wel iets wat niet helemaal klopte- dat het de verklaring kon leveren voor mijn gewichtsverlies. Dat de oorzaak daarvan zou liggen bij mijn anti-epileptica wordt ook niet erg waarschijnlijk geacht.

Dan het minder goede nieuws : ik mag wederom van alles gaan inzamelen en inleveren. Ook mag ik volgende week dinsdag, na een dagje vasten, weer plaats nemen op een onderzoekstafel. Ditmaal zullen er stukjes weefsel (biopten) worden weggenomen voor nader onderzoek. Gelet op mijn voorgeschiedenis zou het namelijk zo kunnen zijn, dat ik allergisch ben geworden voor bepaalde stoffen, die in heel wat voedingsprodukten voorkomen. Hierdoor zou mijn lichaam de voedingstoffen niet meer voldoende kunnen opnemen. Ook al zou ik veel eten ( en dat doe ik dus) ik zou er juist ziek van worden, met het gewichtsverlies tot gevolg. Voor de uitslagen van een aantal van de nieuwe onderzoeken (eentje neemt drie maanden in beslag dus dat duurt wat langer) mag ik over twee en een halve week op het spreekuur van weer een nieuwe specialist komen (ditmaal eentje gespecialiseerd in maag-, darm- en leveraandoeningen).

wordt dus wederom vervolgd

(wat zullen ze bij die verzekering van mij blij zijn)

14 gedachten over “Goede en minder goede berichten”

 1. Het was mij al opgevallen dat je behoorlijk bent afgevallen , ter vergelijking de vorige foto`s die je op je site had staan. Heel vervelend dat je weer andere onderzoeken moet ondergaan, en de uitslag lang op zich laat wachten.
  Dat je longfoto’s en scan goed zijn, is fantastisch nieuws.
  Heel veel sterkte met alle onderzoeken die je nog ondergaan moet.

  Like

 2. Jammer dat je in die molen moet blijven mee draaien en dat er dus zoveel tijd over heen gaat, met alle spanningen van dien.
  Wel fijn dat er toch nog wat positiefs was te melden.
  Ik hoop dat ze er snel achter zullen komen en voor jou, schilder het maar lekker van je af.
  We zullen voor je duimen.
  Lind@

  Like

 3. Jon…. er is altijd wel iets dat niet in orde is helaas.
  Gelukkig waren de scan uitslagen goed, xc3xa9xc3xa9n zorg minder voor je.
  Bij mij zijn de ALAT/ASAT waarden veel te hoog, ligt waarschijnlijk aan de medicatie, gaan we eerst uit testen en als dat niet zo is dan ook een bioptie.
  Jammer dat we zo’n eind uit elkaar wonen ander hadden we samen kunnen gaan.
  Het is allemaal een kwestie van uitsluiten en wachten op de resulaten duurt zo lang. Zou het niet gewoon door de stress kunnen komen dat je zo veel afvalt???
  Tja je blijft bezig met zoeken, geduld houden en optimistisch proberen te blijven.
  Moed houden hoor Jon. Keep up girlie…

  Like

 4. Qua data klopt het wel redelijk šŸ˜‰
  Maar het aanbod blijft staan. Uiteraard met wat lekkers erbij! šŸ™‚ Geef maar een gil wanneer het uitkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.