Familiekiekje

Inplaats van een uitje heb ik mijn irischeque besteed aan een leuk speeltje. Ik heb namelijk een web-cam aangeschaft, aangestoken door het “virus” waarmee al een aantal van mijn msn-maatjes waren gexc3xafnfecteerd. Leuke bijkomstigheid van dat ding is dat je er ook foto’s en video’tjes mee kunt maken, al is het natuurlijk geen camera, die je in je zak stopt om gezellig buiten te fotograferen. Maar goed die digi komt er ook nog wel een keer.
Nu ben ik gisteravond wat aan het proberen geweest en het resultaat staat hieronder een familiekiekje (voor een wat minder duidelijke vergroting even klikken).


Nu denk je natuurlijk zwart-wit maar de oorspronkelijk foto dateert uit 1917 en is genomen ter gelegenheid van het huwelijk van mijn grootouders van mijn moeders kant. Rechts zittend in de witte jurk mijn oma en mijn opa staand daarachter. Haar moeder, de dame met het haakwerkje en haar vader – toendertijd hoofd van de lagere school in Smilde met de krant op schoot. Ook op de foto haar beide broers en haar zuster.
Het bijzondere aan de foto is dat de zuster van mijn oma -staand in de witte jurk- op oudere leeftijd een zeer bekende vrouw is geworden en werkelijk het wereldnieuws heeft gehaald, vanwege het feit dat ze de hoge leeftijd bereikte van 115 jaar. Inderdaad dat is Hendrikje van Andel-Schipper op 27-jarige leeftijd.
Ik vind het altijd wonderlijk als ik de foto, die bij mij in een lijstje in de kast staat, bekijk en me realiseer dat hij nu bijna 89 jaar geleden is genomen, maar dat ze mij vorig jaar nog over die tijd vertelde.
Een wereld van verschil en zeker qua techniek: alleen al als je bedenkt hoe die foto indertijd tot stand moet zijn gekomen en hoe ik een afbeelding daarvan op mijn weblog kan plaatsen. Met een simpel dingetje als een web-cam.

14 gedachten over “Familiekiekje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.