De verleiding

Het bezoekje aan het ziekenhuis gisteren heeft me nog niet veel duidelijkheid gegeven omtrent de oorzaken van mijn gewichtsverlies. Wel weer het een en ander achtergelaten en dat was een hele toer. Want om die kleine potjes te vullen is al lastig lijkt me als je een man bent, als vrouw zijnde is het echt op goed geluk eronder houden en hopen dat het niet overstroomt want veel zicht heb je niet als je boven een wc-pot hangt.

Dan met die potjes naar het lab, drie gangen door en met de lift naar boven, weer een aantal gangen en maar hopen dat je ze niet laat vallen want onderwijl probeerde ik het handschrift te ontcijferen op de formulieren die er bij moesten worden ingeleverd en waarop stond aangegeven, wat ze precies willen weten.

Bij het lab de stickertjes erop geplakt en te horen gekregen dat de inhoud niet daar zou worden onderzocht maar dat een chauffeur ze zo mee zou nemen naar het grote lab van het ziekenhuis waar ik op vijf minuten lopen vandaan woon.

Had een hoop tijd gescheeld als ik daar heen was gegaan en ook een hoop geld. Op de terugweg namelijk even doorgereden naar Kijkduin om alvorens over te stappen op de volgende bus eerst een kijkje te nemen bij de winkeltjes aldaar, waar de opruimingsplakkaten al van verre zichtbaar waren. En ja na zo’n bezoekje aan het ziekenhuis, wil je je gedachten toch graag richten op iets anders. Dus heerlijk passen in de luxe schoenenwinkel die zich daar bevindt.

Met een paar zwarte, buitengewoon feestelijke naaldhakken, die ik vast wel eens (!!??) zal dragen, voor minder dan de helft van de prijs, dus die kans laat je niet lopen ook al is het nog steeds een zeer fikse aanslag op mijn portemonnee, verliet ik na ruim een uur de zaak.

Mijn strippenkaart was toen al verlopen, maar ja de verleiding om mijn schoenenvoorraad (ja ik heb een schoenentik, maar welke vrouw heeft dat niet) met dit geweldige paar uit te breiden, al is het maar om naar te kijken, was te groot.

24 gedachten over “De verleiding”

 1. FF van je ziekenhuis bezoekje af.Gelukkig.

  Ik heb geen schoenentic maar veel vrouwen kunnen de verleiding niet weerstaan.
  Fijne nacht nog en een goede start voor morgen.
  Lind@

  Like

 2. @Leonie: Hoi, wat een lief kerstkaartje, ik ben er nog steeds niet aan toegekomen (moet ik natuurlijk ook geen uur doorbrengen op Kijkduin hxc3xa8) om ze te versturen. 😉

  Like

 3. @Joop: Is dat nu echt zo dat we alleen slecht nieuws willen zien? We kunnen natuurlijk niet om het slechte nieuws heen, maar een up-date met goed nieuws zou wel zo plezierig zijn.
  PS. Hebben ze daar geen schoenen in breedte-maten? Ben je zo van je complex af hoor 😉

  Like

 4. Ha die heerlijke schoenentic;-) Tegenwoordig geef ik er niet meer aan toe en al helemaal niet aan naaldhakken. Ik heb er nog wel een paar voor feestelijke gelegenheden maar daar moet ik dan wel kunnen zitten. De stad in op naaldhakken zoals ik vroeger deed dat vind ik nu geen feest meer 😀 Hou je taai Jon! 😀

  Like

 5. P.S.. Ik begon deze reactie om te vertellen dat ik rondloop in schoenen waar de naden(?) van los zijn. De eigenaar van de winkel, hier in Revesby moest lachen toen ik zei dat ik daar om de paar maanden kom vertellen dat mij in Gouda, toen ik een klein kind was, gezegd werd dat ik BREDE voeten had en dat ik daar nog steeds een ‘probleem’ mee heb (complex). 😀

  Like

 6. Mijn uitslagen van dat soort testen waren verleden week normaal. Eens per jaar zo’n fles vullen. Dan is het best duidelijk wat je in de tas draagt die je bij je hebt en ze kijken dan zo graag of je wel je best gedaan hebt, 24 uur, thuis. ‘tIs dan wel een voordeel, ja, dat ik man ben.
  Zeg, Jon, volgens mij zijn de media overal het zelfde omdat ze weten dat men alleen slecht nieuw wil zien.
  Als ik hier iets over Nederland via de media verneem dan gaat het over drugs, of euthanasie, of voetbal relletjes, enz..
  En we zullen wel het ook wel eens zijn over politici denk ik. De Prime Minister van ons land, en nu de Premier van onze staat (van Italiaanse ouders) hebben nu allebei gezegd dat Australiers niet rascistisch zijn. Morgen gaan zze zeker zeggen dat Australiers niet roken, drinken of lelijke woorden zeggen. 😕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.