Tijd van verrassingen

Gisteren was de intocht van Sint Nicolaas weer op televisie. En natuurlijk heb ik daar even naar gekeken. Die verwachtingsvolle snoetjes, de liedjes, de enige echte Sint en al die leuke Pieten.

Toen mijn zoons, die nu volwassen zijn, klein waren zaten we die zaterdagmiddag ook al voor de buis. ’s Avonds mochten ze dan hun schoen bij de keukendeur zetten, we hadden namelijk geen haard maar centrale verwarming en ze hadden bedacht dat dat de beste plek was, omdat het paard waarschijnlijk makkelijker door de tuin liep dan over de stoep naar de voordeur. De Pieten hoefden nu ook niet het dak op te klimmen, want het was wel eens glad en stel je voor dat ze eraf vielen.
Prachtige kinderlogica.

Het is jammer dat er tegenwoordig zoveel te doen is over het Sinterklaasgebeuren, het is een Hollandse traditie en die moet in ere gehouden worden.

Er is toch niets leukers dan iemand te verrassen met een leuk cadeautje voorzien van een bijpassend gedicht al of niet verpakt in een leuke surprise.

Ik kreeg van de week ook een heel lief cadeautje van Karnayna. Onderstaande vlinder had ze voor mij op haar web-log gezet. Werkelijk prachtig. Als je er op klikt hoor je een heel mooi liedje, geen Sinterklaasliedje, maar wel een liedje dat ik deze week ook cadeau kreeg. Heerlijk zulke verrassingen toch?

10 gedachten over “Tijd van verrassingen”

 1. Vroeger kwam hij ons al verblijden
  met een schuit vol pakjes kwam hij aan
  Tijd om te peperkoek en speculaas aan te snijden
  en al dansend voor de buis te staan

  Vol verwachting voelde we de kriebels
  van je kruin tot aan je tenen
  Op de kade stonden al die giebels
  de meesten lachend maar sommige stonden te wenen

  Fijne dag 😉

  Like

 2. Daar ben ik het dus helemaal mee eens, we hoeven onze tradities toch niet opzij te zetten, omwille van de multi culturele samenleving, wij hebben toch niet gevraagd of ze hier wiilen komen wonen?

  Like

 3. Zoals ik vande week ook al op mijn log zei, ze moeten gewoon van deze puur Hollndse traditie afblijven en niks geen zwarte, gele of paarse Sinterklazen gewoon houden zoals het is en hoort te zijn. 😕

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.