Illuminada

Ik ga heel hard duimen dat het vanavond droog blijft want het plan is om een toeristisch uitstapje te maken naar Scheveningen, waar de hele maand november een lichtshow zal plaatsvinden ontworpen door Lia Harkes en Peter ten Wolde . Klik vooral op de afbeelding, dan kom je terecht op hun web-site, waar heel veel informatie is te vinden over hun verschillende projecten.

Boulevard, Scheveningen
Vanaf 10 november 2005
Illuminada: de kleur van Scheveningen: een spectaculair lichtproject

Al jaren worden er in diverse Europese steden betoverende lichtshows in openbare ruimtes gegeven. Vanaf 10 november zal het strand, de Pier en de omgeving van het Kurhaus in Scheveningen worden omgetoverd tot een podium. In dit immense theater van water, zand, steen en lucht komt het lichtfestival Illuminada tot leven. Iedere avond na zonsondergang wordt de Boulevard ondergedompeld in golven van licht en geprojecteerde beelden. Op elk moment kan er in -en uitgestapt worden in een half uur durende show van licht en geluid.

Een betoverd Scheveningen
Gedurende vier jaar zal het festival van licht de kustlijn van Scheveningen een maand lang betoveren. Geen eindeloos donkere horizon, maar een sfeer die zelfs bij wind en regen nog spannend is.
Acht stalen torens van tien meter hoog dragen ieder een vracht aan apparatuur. Hiermee wordt door middel van licht en projectie een nieuw landschap gecrexc3xaberd dat afwisselend nat en droog lijkt. In vloeiende bewegingen vegen grote theaterspots een golf licht over de Pier, het strand, de Boulevard en het Kurhaus.
Computers letten voortdurend op de timing van het licht. Ze laten voldoende ruimte tussen de golven om u kennis te laten maken met de bewoners van de Boulevard en alles wat de zee naar Scheveningen brengt.

Sprookjesachtige personages
Zodra de golf weg is, duikt in geprojecteerde beelden een volkje op dat verdacht veel lijkt op de Scheveningse bevolking. Strandjutters, zeelieden, operazangers en andere sprookjesachtige personages komen tevoorschijn. Ze brengen zingend hun vis aan de man, staan op de uitkijk naar schepen die binnenvaren of zoeken een veilig heenkomen voor de volgende golf. Als de bewoners verdwenen zijn, wordt de Boulevard in bezit genomen door alles dat kan zwemmen. De bezoekers worden omspoeld door vissen, zeemeerminnen en krabben.

Het Lichtfestival Illuminada is van 10 tot en met 30 november 2005 elke avond te zien tussen 18.00 en 20.00 uur aan de Boulevard Scheveningen tussen Pier en Kurhaus. De toegang is gratis.

Klik voor meer toeristische info op deze link. Het is de website ontdek Den Haag , waar bovenstaande tekst van is overgenomen.

13 gedachten over “Illuminada”

  1. @ allen : het weer was prima, maar ik moet zeggen dat het ten opzichte van de gewekte verwachtingen toch wel enigszins tegenviel. De filmbeelden ontbraken en door het aantal mensen op de boulevard, gingen de projecties op de grond verloren. Het Kurhaus zou wel altijd zo verlicht mogen worden en die vlaggen op de pier waren zeer feestelijk. Al met al toch een zeer geslaagde avond, want vanaf een verwarmd terrasje mensen bekijken is altijd een leuke bezigheid. šŸ˜€ šŸ˜‰ šŸ˜€

    Like

  2. Ben zo beneuwd ernaar; wilde egenlijk ook gaan dit weekend, maar heb het iets te druk.
    Ben benieuwd wat je ervan vond! Is het inderdaad zo mooi als op de plaatjes, of juist wat “kitsch”? Was wel een beetje koud he? šŸ˜‰
    Fijn weekend!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.