Crash

Om uit te zoeken waar en hoe laat de film van je keuze draait is vandaag de dag een fluitje van een cent. Even googelen, paar keer klikken en zelfs de trailer rolt van het schermpje. Dan even bellen wat toetsjes indrukken en de kaartjes liggen keurig een halfuur voor aanvang voor je klaar. Vanavond geen TV, geen muziekje draaien of achter mijn PC maar naar Crash (bekijk de trailer dus even aanklikken).

Er zijn meerdere redenen voor mij om deze film te willen zien :
Als eerste het thema dat in de film aan de orde komt de problemen rondom de rassenconflicten in Amerika en als tweede de plaats waar een en ander zich afspeelt Los Angeles, een miljoenenstad. Ik ben er een aantal keren op familiebezoek geweest en het is een intrigerende stad. Zoveel culturen en nationaliteiten. De afstanden zijn enorm en de auto het enige aangewezen vervoermiddel. Als je s’avonds op de heuvels in Hollywood staat, uitkijkt over de stad en al die lichtjes ziet branden, adembenemend mooi. Bij daglicht de stad doorkruisen een belevenis op zich, alsof je om de zoveel kilometer een ander land binnenrijdt.

Helaas zal het er voorlopig niet van komen deze stad en mijn zeer internationaal samengestelde familie te bezoeken. Een klein beetje proeven van de sfeer samen met een mede wereldburger – zo beschouwen wij onszelf, toevallig op dezelfde plek op aarde beland – wel.

Morgen een logje over de film.

7 gedachten over “Crash”

 1. Wat leuk! Lekker een uitje zo door de week 🙂
  Ben benieuwd hoe de film was!
  Wat betreft een griepprik; ik behoor niet tot de risicogroep, dus ik krijg hem niet 😉
  Fijne avond nog!
  Geertje

  Like

 2. zal straks de trailer ens gaan bekijken, en jammer dat je voorlopig niet die kant uit kan.
  Maar je bent er gelukkig wel geweest dat kunnen ze je niet meer afpikken.

  Like

 3. De trailer was prxc3¡chtig Jon dus ik denk dat je een gedenkwaardige avond zult hebben. Heel veel pelzier, alhoewel plezier misschien niet het juiste woord is voor deze film. Ik denk dat het een film zal zijn die indruk maakt. En dan Sndra Bullock in een van de hoofdrollen. Bennik een fan van. grtjss 😉

  Like

 4. Dag Jon! Ik kan die preview van Crash helaas niet zien. Ga je naar Babylon? Ik wens je een fijne avond.
  Vriendelijke groeten,
  😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.