Geprikt

In Nederland ontvangen jaarlijks ruim 3,5 miljoen mensen (22% van de bevolking) van hun huisarts een oproep voor een gratis griepprik. Deze mensen behoren tot de risicogroepen.
Alle risicogroepen hebben gezondheidsvoordelen van de griepprik. Door de griepprik overlijden tijdens een griepperiode 53% minder mensen aan de gevolgen van griep, longontsteking, acute long- en hartziekten en beroertes. Bovendien zijn er 48% minder ziekenhuisopnames als gevolg van deze aandoeningen (uit: voorlopig rapport “Nationaal Programma Grieppreventie: het succes van de griepprik” van CVZ, mei 2003).

En ja hoor ik behoor ook tot de risicogroep en mag dus vanmiddag gezellig op het spreekuur komen om bij de assistente mijn prik te ontvangen. Zal jullie niet gaan lastig vallen met een foto van het moment suprxc3xa8me hoor, wees maar niet bang.

En mocht ik toch met het virus besmet worden, mijn PC zal gelukkig gevrijwaard blijven, dus loop je geen enkel risico als je mijn log bezoekt. Hoogstens zal ik mijn beeldscherm wat regelmatiger moeten poetsen als ik overvallen word door een hoest- proest- of niesaanval.

13 gedachten over “Geprikt”

  1. @Leonie : ik ben er ook een keer flink ziek van geworden maar toen bleek het vaccin bedorven te zijn geweest, maar ja toch maar liever een prik dan het risico van hoge koorts, daar kan mijn arme hersenpan niet tegen 😕

    Like

  2. Tja die griepprik helpt alleen maar tegen de chte gevaarlijke griep. Verder niet tegen nieuwe griepen of verkoudheden enz.
    Natuurlijk moet je zo’n griepprik halen als je tot de risicogroepen behoort, maar… mijn vader was nooiiit ziek. Ik had ‘m zelfs nog nooit in bed zien liggen als kind en later ook niet. Na z’70ste jaar begon hij met de gripeprik. Die winter ziek en gloeiende koorts. Het jaar er op idem dito. Tot mijn moeder riep: dat komt door die rotprik! Je voelt ‘m al? Na 3 jaar ellende op rij is hij er mee gestopt. Daarna nooit meer ziek. En ik heb het van meer mensen gehoord. Gek hxc3xa8. Grtjss 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.