Geprikt

In Nederland ontvangen jaarlijks ruim 3,5 miljoen mensen (22% van de bevolking) van hun huisarts een oproep voor een gratis griepprik. Deze mensen behoren tot de risicogroepen.
Alle risicogroepen hebben gezondheidsvoordelen van de griepprik. Door de griepprik overlijden tijdens een griepperiode 53% minder mensen aan de gevolgen van griep, longontsteking, acute long- en hartziekten en beroertes. Bovendien zijn er 48% minder ziekenhuisopnames als gevolg van deze aandoeningen (uit: voorlopig rapport “Nationaal Programma Grieppreventie: het succes van de griepprik” van CVZ, mei 2003).

En ja hoor ik behoor ook tot de risicogroep en mag dus vanmiddag gezellig op het spreekuur komen om bij de assistente mijn prik te ontvangen. Zal jullie niet gaan lastig vallen met een foto van het moment suprxc3xa8me hoor, wees maar niet bang.

En mocht ik toch met het virus besmet worden, mijn PC zal gelukkig gevrijwaard blijven, dus loop je geen enkel risico als je mijn log bezoekt. Hoogstens zal ik mijn beeldscherm wat regelmatiger moeten poetsen als ik overvallen word door een hoest- proest- of niesaanval.

13 gedachten over “Geprikt”

  1. @ Het was een gezellig griepprikspreekuurmiddagje (leuk woord voor galgje), gezellig in rijen van twee om in linker- of rechterbovenarm door de prikzuster of de prikdokter geprikt te worden. Nu maar hopen dat het ook werkt šŸ˜€

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.