Alles komt van boven

Je moet erg voorzichtig zijn als je over het voetpad langs de flat loopt. Er wil nog wel eens iets uit de lucht komen vallen, waartegen een opgestoken paraplu, die je natuurlijk net niet bij je hebt, goede diensten had kunnen bewijzen.

Het grappigst zijn de in allerlei kleurtjes in het gras belande knijpers. Soms met de was er nog aan. Voor de eigenaar iets minder plezierig als juist het smalle stukje gras door de grasmaaimachine onder handen wordt genomen en er van de pas gewassen boxer-short slechts wat gescheurde repen stof overblijven.

Je wordt minder vrolijk als de meeuwen na zich tegoed gedaan te hebben – aan de hen toegeworpen soms keurig verpakte boterhammen met beleg – jouw was of hoofd uitkiezen om er wat op achter te laten.

Echt oppassen wordt het als een van de bewoners een dagje geen zin heeft in de afwas en het servies met volle borden spagetti door de lucht zeilt. Het smaakte hem wellicht wat minder goed omdat het belangrijkste ingredixc3xabnt, de tomatensaus ontbrak. De gevulde pot was immers al naar beneden gevallen gelet op de scherven die tussen de rode smurrie op het pad lagen.

7 gedachten over “Alles komt van boven”

 1. Ik woon ook op een flat, en moet zeggen dat het hier eigenlijk nooit gebeurd, of het moet afgewaaide was zijn, maar etensresten oid gelukkig niet.

  Like

 2. Behalve dan die ene keer dat tijdens een storm een gevulde, grote bloempot langs mijn hoofd kwam zeilen en een eikel of kastagne, is mij zoiets nooit overkomen. Ikzelf bewoon ook een flat en het gebeurt soms dat ik een afgekeurd gootsteensponsje van het balkon laat vallen terwijl ik het beton probeer te ontdoen van groene algen/aanslag. Maar of dat weleens vervelende consequenties heeft gehad?…….. ik dacht het niet.

  Like

 3. In onze vorige flat in Moerwijk hadden wij dat ook šŸ˜›
  Wat wel kkomisch was was dat de wasknijpers altijdvan eigenaar wisselden…. Soms hoorde je boze buren als iemand ze opraap; Blijf eraf! Dat zijn de mijne!
  De etensresten waren inderdaad wat minder :S
  Fijn weekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.