Over voetbal

Met twee opgroeiende zoons in huis kon ik natuurlijk niet om voetbal heen. Alle uitzendingen werden gevolgd, standen uitgebreid besproken en voetballers de hemel in geprezen of nog net niet onder de grasmat geschoffeld na het missen van een superkans om te scoren of nog erger het missen van een penalty.

De oeh’s en ah’s waren met regelmaat te horen en ook werd er wel door de kamer gedanst als er een belangrijke overwinning te vieren was.

Het WK van ’98 staat me nog helder voor de geest. De banken stonden zo opgesteld dat iedereen, vriendjes incluis, de voetballende mannetjes op de buis zo goed mogelijk kon volgen en ze niet elkaar het zicht benamen met omhoog zwaaiende armen.

Glazen, flessen frisdrank en voor de wat oudere voetballiefhebbers een kratje bier stonden strategisch opgesteld om maar niets te hoeven missen.
In de pauze gingen de schalen met hapjes rond, de bakken met chips waren dan al leeg, verdwenen in de hongerige monden of terechtgekomen op de vloer – we hadden toen geen viervoeter die zich er onmiddellijk op had gestort of met de staart alles van de tafel had geveegd.

Naarmate het toernooi vorderde en het enthousiasme groeide, vlogen de jongens na afloop van de uitzending naar buiten om met buurtgenoten de behaalde overwinning te vieren.

Tot de halve finale waarin Oranje verloor van Brazilixc3xab, wat een teleurstelling. Dat Frankrijk de uiteindelijke winnaar werd was slechts een schrale troost.

Nu kan de gekte weer losbarsten. Nederland doet mee aan het WK-voetbal . Ik zal het waarschijnlijk toch wel wat rustiger meebeleven, maar kijken doe ik wel en juichen ook al zit ik in mijn eentje in de kamer.

9 gedachten over “Over voetbal”

 1. @Befana: ik heb hem gezien heb je die foto zelfgemaakt?
  @Roel:Dag Roel, nee hoor ik neem je niets kwalijk lach maar gerust. Lachen is goed voor een mens>
  @Leonie: zie je wel vrouwen staan hun mannetje!! 😉 😉 😉

  Like

 2. Wat achter het rode kruisje verborgen was heb ik je al toegestuurd… Kun je er met blozende wangen naar kijken.
  Mijn moeder was ook zo’n voetbalgek. Ik kon haar dan door de muur van de belendende flat horen meeroepen en juichen;-)

  Like

 3. Ik heb 4 zonen en alle 4 inclusief man zijn gek op voetbal…….bij de twee jongste was het nog het ergste want een was fan van ajax en een van psv, hoe bedenk je het!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.