Een processie?

Vanavond was ik getuige van tja hoe zal ik het noemen, het had veel weg van een processie, het waren geen rupsen, hoewel je vandaag de dag erg moet oppassen niet met een mond vol thuis te komen, omdat ze bij bosjes uit de bomen bij mij in de straat naar beneden komen zeilen.

Nee, het was een processie van heren. Ze liepen midden op straat en spraken luid in een voor mij onverstaanbare taal, aan de gebaren die ze erbij maakten leek het of ze iets zeer enerverend hadden meegemaakt.

Voorop zes man gekleed in hagelwit gewassen tot de grond reikende gewaden met een eveneens spierwit en tot een een tulband gevouwen hoofddeksel.
Daarachter een aantal heren in witte en crème-kleurige op tropenkleding lijkende pakken.
De rij werd gesloten door zo’n acht man gekleed in stemmig zwart kostuum.

Ze liepen naar twee gereedstaande busjes, van die grote voor tien personen die je wel ziet rijden om vakantiegangers naar en van Schiphol te vervoeren.

De hele avond al breek ik mij het hoofd over wat de heren in het winkelcentrum kwamen doen.

Zijn ze bij de diverse drogisterijen – er zitten er hier zes op een rijtje- langs geweest om prijzen te vergelijken?

Zijn ze bij de diverse Turkse bakkers op bezoek geweest om de verse broodjes of pittige pizza’s te proeven in het kader van de jaarlijkse bakkerstest?

Hebben ze van een overheerlijk diner genoten bij het Afghaanse restaurant alvorens een vliegtuig hen weer zou brengen naar … tja waarheen?

Ik kom er niet uit, wie het weet mag het zeggen!

7 gedachten over “Een processie?”

  1. Oliesjeiks met tulbanden….meer mensen van de Taliban, India…Pakistan…Ik zal maar oppassen, misschien nog dames gezocht voor hun Harem. Nee, ik zal neit weten wat ze kwamen doen, maarin ieder geval waren het geen mensen van de keuringsdienst van waren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.