Kaya, mijn steun en toeverlaat

Mijn steun en toeverlaat en dat al zes jaar en negen maanden.
Ik zag haar voor het eerst als humpie van 1 dag oud.
Piepjes klein en samen met haar broers en zusjes lekker warm bij hun mama in de werpkist.
Net ratjes zo groot met nu al duidelijk de raskenmerken zoals de mooie kleur zwart en tan en
de mini-staartjes met het witte puntje alsof het in een flesje nagellak was gedoopt. Nog stompe snuitjes om makkelijk te kunnen drinken en roze neusjes, die naarmate ze groeiden in zwart zouden veranderen.

Na zeven en een halve week mocht ik haar mee naar huis nemen. Twee dagen voor oud en nieuw. Zo kreeg ze meteen haar vuurdoop wat betreft knallende rotjes en gillende vuurpijlen.
Ze is hierdoor gelukkig nooit bang geweest voor onweer, en gaat altijd voor het raam kijken naar dit natuurverschijnsel.

Ze is uitgegroeid tot een hele lieve en intelligente Berner van 44 kilo, die soms natuurlijk ook wel eigenzinnig en ondeugend kan zijn.

Ze volgt me waar ik ook ga en zeker als ik in de keuken bezig ben ploft ze met een air van hier ben ik hoor neer in de deuropening omdat dit betekent dat ik regelmatig even in de kast moet zijn waar ook haar trommel met hondenkoekjes zich bevindt en wellicht wordt daar ook wel iets uit te voorschijn getoverd.

Ze speelt graag verstoppertje en heeft zo haar eigen favoriete ligplekken. Zelden haar mand, die zoekt ze alleen op als het echt koud is.

Omdat ik de puppie foto’s nog niet in de PC heb staan alleen nog maar in haar speciale album, volgt hier een recentere foto. Meerdere foto’s volgen zo spoedig mogelijk. Dus kom vooral later nog eens terug.

7 gedachten over “Kaya, mijn steun en toeverlaat”

 1. Hoi Jon, ben benieuwd naar de foto’s.
  Oh moment Lobbes wil wat zeggen tegen Kaya.
  Kaya, je moet gewoon heel voorzichtig vlak in de buurt van de pc blijven en zoveel dicteren dat je vrouwtje er geen zin meer in heeft.
  Dan mag je eerdaags vast je eigen stukjes maken. 😉

  Like

 2. u vertelde ook dat zij van harde (straat)muziek houdt, ik begrijp dat harde geluiden al van jongs af aan bekend zijn voor haar.
  Het is een lieve hond.
  Vriendelijke groeten,
  😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.