The glass is never empty (2015)

DIS van gedicht tot tentoonstelling

Voor mij begon het project  DIS  (lees mijn eerdere blog)   in februari. Als één van de tien amateurkunstenaars mocht ik mijn visie verbeelden van het gedicht van Jean Pierre Rawie .

Een hele eer, ten eerste omdat het gedicht met de diepere lagen, de verwijzing naar de klassieke oudheid , de beelden die het oproept, me enorm aanspreekt.

dis het gedicht
Het gedicht van Jean Pierre Rawie

Ten tweede, vanwege de opzet van het project ( ja ten tweede:  ik was pas na inzending gaan lezen  over het hoe, wat, wie en waar). Het  samenwerkingsverband van tien oudere kunstenaars met tien jonge kunstenaars,  vind ik een fantastisch idee.  Chapeau voor Justine le Clercq. 

Een spannende tijd brak aan.   Wilde ik een serie enkelvoudige foto’s presenteren of  juist een samengesteld beeld  op groot formaat? Ik fotografeerde objecten met het gedicht in m’n achterhoofd en doorzocht mijn archief op zoek naar  foto’s,  die naar mijn idee uitstekend  bij het onderwerp pasten.  Met veel enthousiasme ging ik aan de slag met sorteren,  combineren,  bewerken en printen.

Voor de amateurkunstenaars werden workshops georganiseerd,  waar onze ‘schetsontwerpen’  met kritisch oog werden bekeken en besproken. En samen met medefotograaf Jan Harm Bakhuys  bracht ik een bezoek aan fotograaf Rommert Boonstra,  één van de deelnemende meesters. Een zeer inspirerende middag.

Met Rommert Boonstra
Rommert Boonstra bladert door mijn fotomap (foto van Jan Harm Bakhuys)

Mijn uiteindelijke werk? Groot!! Hoe het eruit ziet,  blijft een verrassing tot de opening.  In een volgende blog zal ik nader ingaan op mijn werkwijze,  de symboliek van emoties, die ik in mijn foto verwerkt heb,  kortom  mijn interpretatie van DIS.

Kom naar de opening op 4 juli aanstaande of mocht je verhinderd zijn,  tot en met 20 augustus  zijn de kunstwerken  in het Atrium in Den Haag te bewonderen.  Hieronder vind je alle  gegevens.

Uitnodiging DIS
Bij deze de uitnodiging voor de opening op 4 juli van de expositie DIS
en de achterzijde van de uitnodiging voor DIS
De achterzijde van de uitnodiging.

Bezoek vooral ook de website van DIS . Je vindt er achtergrondinformatie  over de deelnemende kunstenaars, filmpjes en nog veel meer.

(ter info de links openen in een nieuw venster)

 

 

Eén gedachte over “DIS van gedicht tot tentoonstelling”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.