Had deze situatie voorkomen kunnen worden?

Er brandde al een aantal dagen licht in de woning, waarvan het balkonnetje al jaren werd gebruikt als bergruimte voor een aantal stoelen en een oude tv. Op zich is het niet vreemd om, nu het zo vroeg donker is de lamp aan het plafond in de woonkamer aan te hebben. De overgordijnen waren echter niet gesloten en door het raam was te zien, dat ook daar nog steeds allerlei spullen tot ver boven de vensterbank lagen opgestapeld. Een aantal maanden geleden was dit ook al geconstateerd. Toen waren de ruiten van de woning op een gegeven moment totaal ondoorzichtig door roetaanslag. Een ramp was toen voorkomen, omdat de buren vanwege rookontwikkeling op de galerij, de brandweer hadden gebeld. Het, door een vergeten melkpannetje op het gas, ontstane brandje was bijtijds onder controle. Uitgaan van de veronderstelling, dat de eenzelvige bewoner die zich steunend op z’n wandelstok voortbewoog en een verwaarloosde indruk maakte, naar aanleiding van dit voorval door de juiste instanties zou worden geholpen of op z’n minst in de gaten zou worden gehouden, is onterecht gebleken. Gelukkig hebben oplettende hondenuitlaters wel gemerkt, dat er iets mis moest zijn, omdat het licht ook ’s nachts bleef branden en bij navraag bleek, dat geen van de buren de bewoner de laatste week buiten had gezien. Er werd alarm geslagen en de politie besloot actie te ondernemen. Na het openbreken van de gebarricadeerde deur, werd temidden van een enorme uitdragerij de bewoner dood aangetroffen. Tijdstip en oorzaak van overlijden onbekend.

Eén gedachte over “Had deze situatie voorkomen kunnen worden?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.