Belevenissen tijdens de hittegolf

Wat een zomer, en ja ik mis jullie ook hoor, maar zelfs mijn pc vertoont met het warme weer kuren net als ik. Maar zo waar vandaag na de enorme hoosbui van vanmorgen is de temperatuur in mijn huisje gezakt van over de dertig naar 25 graden en dat is best uit te houden. De ventilator van de pc kan het weer aan en ook voor Kaya is het een hele opluchting. Voor het eerst sinds tijden ligt ze rustig te slapen zonder elk moment hijgend haar waterbak op te zoeken. Kaya_uitgeteld

De duifjes zijn uitgevlogen en  hebben een goed heenkomen gezocht aan de galerij-kant van het flatgebouw waar enorme berken voor de nodige schaduw zorgen en waar ik ook regelmatig plaats neem op mijn van mijn balkon verhuisde bankje voor de nodige verkoeling. Af en toe komen ze even op de balustrade zitten en kijken eigenwijs naar mij zittend op en naar Kaya liggend naast het bankje, dat toen het nog op het balkon stond een favoriet plekje van ze was geworden (het moest dan ook voor ik er weer op kon gaan zitten behoorlijk geboend te worden) alsof ze zeggen willen: "hxc3xa9, hoe gaat het, zijn we niet groot geworden?" En inderdaad groot zijn ze. Kan momenteel helaas geen foto’s maken, omdat mijn zoon zijn toestel graag mee wilde nemen op vakantie. Zonsondergang_in_scheveningen

’s Avonds als de zon weg is verhuizen we met z’n allen weer naar de andere kant om tot diep in de nacht op mijn inmiddels tot gezellig "zomerterrasje" omgetoverde  balkonnetje de sterren te tellen. 

Natuurlijk heb ik niet alleen maar thuis gezeten, maar ook af en toe een paar uurtjes op het strand doorgebracht. Wel op die uren dat de ergste hitte en daarmee de mensenmassa, nog moest komen. Dat is het voordeel als je er redelijk dichtbij woont en het met het openbaar vervoer nog goed bereikbaar is ook.

Ub40_5_juli_2006

En natuurlijk was daar het concert van UB40 in de Heineken Music Hall. In een woord geweldig. Er was een avondje tennis kijken bij de Siemens Open op de Mets, een middagje  Kwakoe festival in Amsterdam, waar ik nog nooit van gehoord had, maar wat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. En voor aanstaande zaterdag staat het Zomercarnaval in Rotterdam op het programma, we blijven dus, ook al zakt de temperatuur enigszins in tropischer sferen.

Tussendoor? Mijn hoofd rust geven en vooral mijn tempo en medicijnen aanpassen aan de omstandigheden, al moet ik zeggen dat het best lastig is, ook al begint het nu toch te wennen. Ben in ieder geval blij dat ik eindelijk weer eens een logje  heb kunnen plaatsen. Als ik nu ook jullie nog met een bezoekje kan vereren, zou alles weer normaal zijn, maar dat zit er nog even niet.

Liefs en tot logs.

Kikkertje

6 gedachten over “Belevenissen tijdens de hittegolf”

  1. Het is nu bijna zelfs koud te noemen. Best jammer want ik had best nog een paar dagen op Kijkduin kunnen doorbrengen. Ook ik ga dan meestal lekker vroeg en ben dan echt al voor 13.00 uur weg als de rest komt……

    Like

  2. UB 40 !!….. waauwwwww ….geloof het best dat het super was.!!.. Gheheh kwakoe. altijd de moeite waard, lekker eten enzo mjammieeeeeee …!! . …

    Sterkte! Kuzzzzz en veel liefs Anastasia

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.