Pril geluk

De afspraak, die ik vanmorgen had ging niet door en omdat het weer eindelijk de goede kant op gaat, dacht ik armen uit de mouwen. Nu eens dat balkonnetje onder handen nemen. Alles, nou ja alles: een tafeltje, een minibankje en een parasol van zijn plaats om de mat die zijn beste tijd heeft gehad te vervangen door een nieuwe.

Tafel met verrassing

De stapel lege potten vullen met aarde en met  gezellige zomerbloeiers en de zomer kan beginnen. Plannetje ging niet door, want toen ik de houten vogel weg wilde halen, die ervoor zorgt dat mijn deur netjes open kan blijven staan als er een beetje veel wind is, viel mijn oog op een stapel takjes onder het tafeltje.

Een nest met eieren?

Ik keek wat beter en ja hoor een nest met twee eieren. En het waren geen houten eieren, maar kennelijk van de duiven, die regelmatig op de rand van mijn balkonnetje zitten te koeren en meteen wegvliegen zodra Kaya haar neus om de deur steekt.

Pril duiven geluk

Nog maar even een close-up genomen en weer naar binnen gegaan. Zulk pril geluk mag je natuurlijk niet verstoren. En zowaar binnen de kortste keren zat moeder duif weer op de eitjes. En nu maar afwachten tot het jonge grut groot genoeg is om uit te vliegen en ik mijn balkonnetje op de zomer kan gaan voorbereiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.