Dagje ziekenhuis

Hè hè, dat zit erop, of liever gezegd dat is eruit. Zo’n camera inslikken om je binnenste op film vast te leggen is geen pretje. Helemaal niet als men tijdens de opnames de beelden, die op het schermpje (buiten mijn gezichtsveld) verschijnen onderling gaat bespreken, terwijl jij met een klem in je mond niets kan zeggen en je maag zo in opstand komt dat deze alles eruit wil kotsen. Rustig doorademen hoor je. Ja maar ademhalen met een verstopte neus is lastig en door je mond gaat ook niet echt lekker met een door de verdoving gevoelloze keel. Dat is niet zo mooi, daar moeten we ook maar een stukje van af halen hoor je dan en tegen een van de andere onderzoekers kijk dat is geen normale kleur, dat ziet er vreemd uit, dat moeten we nog eens goed bekijken, nog een biopt, ja en daar ook en tegen mij Mevrouw rustig maar, het is heel vervelend, maar het zal nog even duren. Gaat het nog? Nee eigenlijk niet, wil ik zeggen maar er komt niet meer geluid uit dan Aaghhaghh .
Gelukkig hebben ze op een gegeven moment genoeg verzameld en mogen de slangen eruit. Een zucht van opluchting. De dokter komt zo bij u, om het een en ander te bespreken, dus kunt u even bijkomen. Ja, ik zie hem staan bij een bureau een eindje verderop, druk in gesprek en aantekeningen makend. Dan komt hij mijn kant op en zegt Nou dat was gelukkig niet voor niets, heeft u geen last met eten? Nee, ik eet juist heel veel. We hebben naast de biopten ivm. met Coeliakie ook nog ander afwijkend weefsel voor onderzoek weggehaald. Dat had ik al begrepen, ja. En hij vervolgt met Is er nooit eerder zo’n onderzoek gedaan? Nee, ik ben hier nu omdat ik een ietsie pietsie veel ben afgevallen. U heeft een middenrifbreuk van zo’n zes centimeter, daardoor treden er beschadigingen op omdat er maagzuur doorheen komt. Wist u dat? Nee, ik kijk niet dagelijks naar binnen en in gedachten meet ik de afstand na. Dit onderzoek zal regelmatig herhaald moeten worden en u moet om verdere beschadiging van het slijmvlies te voorkomen dagelijks medicijnen gaan slikken . O, nog een pilletje erbij, ach ja tuurlijk. U kunt volgende week met dit nummer bellen dan hebben we de uitslagen binnen. Want u heeft pas voor de 23e een afspraak en dan zou u wel erg lang moeten wachten. Hier heeft u vast een recept voor de pillen, waar u meteen mee moet beginnen. Als de verdoving is uitgewerkt kunt u voorzichtig weer iets drinken en als dat goed gaat iets eten.

wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.