Over tekenen en een onwillig handje

Een poosje terug vertelde ik in het logje Dozen, etc… over mijn teken- en schilderspullen, die in mijn keldertje waren terechtgekomen. Ze stonden in mijn oude huis ook al weggestopt, want het is een behoorlijke tijd geleden dat ik ze gebruikte. Ik kreeg niet meer dat op papier wat ik wilde, omdat mijn hand te vaak een eigen leven leidde. Tekenen kostte me daardoor teveel inspanning. Ik had zelfs zo weinig controle over mijn spieren, dat ik met grote regelmaat van alles uit mijn tengels liet vallen. Erg vermoeiend en behoorlijk frustrerend. Hoewel ik sinds ik er last van kreeg meerdere keren door de medische molen ben geweest (van EEG’s tot spieronderzoeken aan toe) werd er nooit wat gevonden
Tot tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis na mijn nieroperatie, precies op het moment dat er een verpleegster mijn kamer binnenkwam, mijn armen en benen zo hevig begonnen te schokken, dat er onmiddellijk alarm geslagen werd. Een en ander kon worden veroorzaakt door uitzaaxc3xafngen in mijn hoofd en dat betekende uitgebreide onderzoeken. Gelukkig werden die niet gevonden en werd de diagnose epilepsie gesteld. Vanaf die tijd gebruik ik daar medicijnen voor.
Met het slikken van de anti-epileptica kreeg ik ook meer controle over de bewegingen van mijn rechterhand en ik ga nu toch maar weer eens proberen mijn vroegere hobby op te pakken.
De afgebeelde schetsen dateren nog uit een ver verleden, gemaakt tijdens een indertijd door mij gevolgde cursus modeltekenen. Maar wie weet verschijnen er binnenkort op mijn log wel (met de web-cam gemaakte) foto’s van nieuwe schetsen en tekeningen.

10 gedachten over “Over tekenen en een onwillig handje”

 1. Leuk als je het weer gaat oppakken, en als het niet meteen dat wordt wat je in je hoofd hebt is geen ramp.
  Alleen het plezier en de ontspanning die je er door hebt moet dan al voldoende zijn.
  Goede tekeningen hoor, en met een lekker muziekje moet het toch wel gaan lukken.
  Dus , hup aan de slag 😉
  Fijne dag, Lind@

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.