Bezoek van de Sint

Op het grote plein in het winkelcentrum bij mij om de hoek is altijd wel iets te beleven.

Elke dinsdag wordt er markt gehouden en staan er allerhande kramen opgesteld. Marktlieden bevelen hun waren aan en producten afkomstig uit allerlei landen wisselen van eigenaar. Bezoekers, veelal per fiets doch het merendeel met het openbaar vervoer gearriveerd uit de hele regio, vullen er hun voorraad aan.

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag. Een feestelijke dag, want voor de jeugd zijn er altijd wel een aantal kermisattracties te vinden en men kan genieten van het optreden van een meer of minder bekende artiest. Tijdens het optreden van Wolter Kroes was het ongelooflijk druk.

Een keer per jaar marcheren de hele dag muziekcorpsen heen en weer door het winkelcentrum. Met als afsluiting van de dag De Taptoe .

De Braderie geeft het winkelcentrum een haast buitenlands aandoende sfeer en brengt heel wat mensen op de been.

In deze donkere tijd van het jaar waarin de gevels van de winkels zijn versierd met honderden lichtjes was het gisteren de beurt aan Sinterklaas om met zijn Pieten een bezoekje te brengen aan het plein. Een heus Pepernoten orkest gevormd door Zwarte Pieten in hun fraaie gekleurde kledij verzorgde de muziek.

Het publiek bestond uit een mooie afspiegeling van de vele culturen, waaruit onze huidige maatschappij is samengesteld. De ozo bekende liedjes werden uit volle borst meegezongen en niet alleen door de kinderen, maar ook door hun ouders. Ook de meegekomen grootouders genoten zichtbaar van het oer-Hollandse schouwspel . Strooigoed werd rondgedeeld en gretig in ontvangst genomen om in nog gretiger monden te verdwijnen. En de lieve Sint, statig voortschrijdend met zijn gouden staf in de hand, schudde heel wat handen en handjes en aaide over heel wat bolletjes. De vele verlanglijstjes die hij kreeg toegestopt met veel gevoel voor de belangrijkheid ervan aan zijn Hoofdpiet overhandigend om ze te bewaren in het grote rode boek.

Voor eerdere logs klik op de onderstreepte tekst.

11 gedachten over “Bezoek van de Sint”

  1. De sint tijd is zo gezellig en ik kwam eens even via de sintlog bij je kijken om te lezen wiens lootje je getrokken hebt šŸ˜‰
    Kom later wel weer even aanwaaien šŸ˜›

    Liefs bri

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.