Kunst in de familie (info)

PAT HOUKES

Pat Houkes is in 1951 geboren in Frankston (Australixc3xab), maar kwam al heel jong met haar ouders naar Den Haag, waar zij nu nog steeds woont en werkt.
Na een periode modeltekenen en schilderen aan de Vrije Academie besloot zij om naast haar werk de avondopleiding Tekenen, Schilderen en Ruimtelijk Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag te beginnen.
Zij behaalde haar diploma in 1999. Aansluitend volgde zij nog een jaar de eerstegraads deeltijdopleiding voor docent tekenen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en gaf zij als invaldocente vijf maanden les aan de Dalton Scholengemeenschap in Den Haag.
Sinds ruim een jaar werkt zij als freelance docente voor Amateurspalet in Rijswijk.

Onder het motto “Face Your Fears, Live Your Dreams” (“Zie jouw angsten onder ogen, maak jouw dromen waar”) maakt Pat haar eigen werk, zowel autonoom als in opdracht. Daarin werkt zij in meerdere disciplines.
In het driedimensionale werk – de objecten en installaties – combineert zij ongebruikelijke materialen met de meer traditionele en door de toevoeging van ironische titels roept zij de beschouwer op stil te staan bij de rol van de mens in de maatschappij. Verder maakt Pat kamerschermen in allerlei formaten.

Haar surrealistische tekeningen ontstaan vooral in houtskool of in combinatie met aquarel. Voor de abstracte schilderijen gebruikt zij meestal acryl. Haar voorkeur gaat echter uit naar olieverf, waarin zij de laatste jaren overwegend figuratief werk met een magisch realistische inslag maakt. Regelmatig wordt Pat gevraagd portretten te maken en sinds kort crexc3xabert zij in opdracht wandschilderingen in kinderkamers.

Deze tentoonstelling laat een gevarieerde sortering van Pat’s werk uit de afgelopen jaren zien. Een aantal werken van deze tentoonstelling zijn ontstaan tijdens het schilderfestival in Noordwijk, waar zij elk jaar aan meedoet. De Franse markten zijn in Lamastre geschilderd. In de natuur wordt zij vooral gexc3xafnspireerd door waterspiegelingen. Ook daarvan zijn hier voorbeelden te vinden, die dit jaar zijn gemaakt.

Kunstwerken maken is niet het enige wat Pat doet. In haar atelier of op locatie organiseert zij kinderfeestjes en workshops voor bedrijven, familierexc3xbcnies en vrijgezellenavonden.
In het warme seizoen trekt zij er met kleine groepen op uit en geeft zij begeleiding in tekenen en schilderen in de open lucht op verschillende plaatsen in Zuid-Holland.

Voor meer informatie
tel.: 070 397 47 61
of kijk op
http://www.pathoukes.nl

de expositie vindt plaats in Sophia Revalidatie Den Haag van 14 november 2005 tot en met 2 januari 2006

Het adres is : Vrederustlaan 180 – 2543 SW Den Haag – tel: 0703593593

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.