Maandagavond

Het is altijd even schrikken als ’s avonds de bel gaat zeker als het al half twaalf is.
Aan het geluid kan ik horen dat het de bovenbel is die klinkt een beetje schor.
Kaya springt overeind en rent blaffend naar de deur.
Nu hebben allebei mijn zoons een sleutel dus die zijn het niet en als ze zo laat komen
om iets af te geven of op te halen, sturen ze van tevoren een sms-je.

De buurvrouw met wie ik heb afgesproken dat ze altijd mag bellen als er iets is, is een stuk kleiner dan de gestalte die ik door het met gekleurde folie beplakte raampje zie staan.
Als ik de deur open doe staat Kaya gelijk naast een blonde jongeman die verschrikt een stapje opzij doet.
Met overslaande stem zegt hij: “U kent me toch, ik zie u wel lopen met de hond,
ik woon hier ook”.

En ja ik ken hem. Ik zie aan zijn gezicht dat hij het moeilijk heeft, grote ogen in een bleek en mager gezicht, zijn mond enigszins vertrokken. Hij kan niet stil staan en wipt van de ene voet op de andere.

“Ik heb geld nodig, heeft u een tientje?”

Zo rustig mogelijk leg ik hem uit dat ik nooit cash geld in huis heb.

“Ook niet een paar losse euro’s?”

Ik antwoord ontkennend, waarna hij met grote stappen richting trappenhuis verdwijnt.

Van andere bewoners had ik al gehoord dat, als hij weer eens in de problemen zit, hij vaker ergens aanbelt en ook dat er meerderen zijn die hem uit medelijden wat geld lenen. Teruggeven gebeurt niet, ook al belooft hij dat de volgende dag toch echt te zullen doen.

Ik heb er slecht van geslapen en ben erg blij dat mijn zoons de verleiding om aan de drugs te gaan altijd hebben kunnen weerstaan.

7 gedachten over “Maandagavond”

 1. @allen: Ik hoorde vandaag dat hij voor hij bij mij aanbelde al verschillende mensen uit hun bed gebeld had. Geen van hen had de deur opengedaan uit angst voor wat er eventueel kon gebeuren. Ze drukten me op het hart nooit meer die deur te openen als hij er weer eens mocht staan, aangezien het in het verleden wel eens fout is gegaan, maar ja dat moet je maar net weten:(

  Like

 2. Ai, dat lijkt me flink moeilijk zeg… Je bent niet altijd op je best en alertst [heet dat zo?] rond die tijd van de avond immers. Makkelijk is anders en weigeren is niet makkelijk dus…

  Like

 3. Nee dat is helemaal niet fijn zo vlak voor het naar bed gaan. Vreselijk als je je verplaatst in het leven wat zo iemand leidt of misschien moet ik zeggen: lijdt! Ik hoop dat je vanavond prettiger naar je bed gaat 😀

  Like

 4. Lijkt me vreselijk bestolen te worden door je eigen kinderen 😕
  Mijn kinderen zijn nog relatief jong (de oudste is 14) dus moet alles nog maar “afwachten”. Ik hoop dat ze zo wijs zijn die rotzooi te laten staan….
  Maar het lijkt me best eng als een verslaafd iemand je ’s nachts stoort in je avondrust; of je weet dat hij nou vriendelijk is of niet.
  Ik zou denk ik ook slecht slapen 😕
  Hoop dat deze avond beter verloopt!
  Liefs,
  Geertje

  Like

 5. Ik heb ( jammer genoeg) een dochter die aan die rotzooi zit ,en die ook al een keer alles van redelijke waarde uit mijn huis heeft gehaald, (gestolen) ik zie haar ook niet meer, maar het is echt heel jammer van zo’n jong leven dat ze zo diep kunnen zinken.

  Like

 6. het is in en in triest en altijd weer blij dat mijn kinderen goed zijn gebleven en alle verleidingen hebben kunnen weerstaan in hun pubertijd. Ik zal het vreselijk moeilijk hebben gehad, het geven …het niet geven…moeilijk en lastig. En een ieder weet als hij dat geld geeft, ze dat ook niet terug krijgen, het is geen kwestie van l;enen, maar geven. Dat is het dillema ook niet hierbij, maar of je er goed aan doet om hem dat geld te geven voor drugs.

  Like

 7. hallo
  wat erg zeg ja is toch abnormaal zoiets
  soms denk ik ook welleens waarom er zo veel ellende is
  maar drgs en drank nee dat vind ik heel erg
  ze doen het immers zelf 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.