Confronterend

Ik had het niet moeten lezen de bijlage Diagnose van het AD . Werd wel heel erg met mijn neus op de feiten geduwd:

“Ik wilde per se heldhaftig zijn” : titel van een artikel over het op 1 oktober aanstaande te presenteren boek van Rob Bruntink en Anja Krabben Buigen als bamboe waarin bekende Nederlanders praten over hun leven na kanker.

In medisch kort :
– een berichtje over de nieuwe site van de nierstichting ( zie mijn links)
– een berichtje over kwaliteit van leven, een onderzoek van het instituut Nivel naar
hoe ex-kankerpatixc3xabnten de draad weer oppakken.
– De gratis oogtest op Macula Degeneratie (MD) voor 50-plussers (een
oogaandoening waar mijn moeder de laatste 14 jaar van haar leven aan heeft
geleden).

En dan op pagina 9 een artikel over Epilepsie : Durf te leven . De start van de nationale campagne Ga voor groen licht . Op zich een goed initiatief meer voorlichting en meer bekendheid over de aandoening. Wat me erg stoorde in het artikel was de opmerking dat epilepsiepatixc3xabnten zich beperkt voelen. Niet durven autorijden, niet durven te sporten of lange reizen maken . Het is nog steeds zo dat er wettelijke regels zijn aangaande autorijden. Eerst tenminste een jaar aanvalsvrij zijn! Ook staat er meestal in de bijsluiter van anti-epileptica raadpleeg uw arts als u wilt (gaan)autorijden of zware machines bedienen. En wat betreft het reizen: ik kreeg toch echt van mijn neuroloog te horen: Voorlopig niet reizen!

9 gedachten over “Confronterend”

 1. @ Geertje
  Helaas te vaak duizelig, dus alleen fietsen? Ik wandel wel gezellig met mijn hond!
  w.b.vakantie: nog te veel medicijnwissel en te vaak controles noodzakelijk door de andere gebreken die ik helaas heb. 😕

  Like

 2. Hmmmm, niet reizen met epileptie? 😕
  Ik heb al jaren niet volledig te reguleren epileptie, maar ik ga toch elk jaar naar Frankrijk! Heerlijk, en het verslechtert er totaal niet, integendeel! Autorijden is er inderdaad helaas niet meer bij… Maar met de fiets is het prima op te lossen in deze stad 😉
  Leuk dat je een bezoekje bracht op mijn weblog 😀
  Fijne avond 😛
  Geertje

  Like

 3. @Leonie
  Ik heb hem maar even bij de nieuwtjes gezet, krijg alleen dat zwarte blokje met witte letters niet weg. Nog bedankt voor de tip! 😀

  Like

 4. meningenzijn hierover vaak hel erg verschillend, je weet nooirt waar je goed an doet.
  Trouwens de vuurpijlen waren niet in Scheveningen hoor maar in Hoek van Holland, dus je hebt niks gemist hoor.
  Vuurwerkfestival is mooier. 😀 😉 😕

  Like

 5. is leuk als je me linkt,,,,maar niet verlinken hoor ik zal jou er ook ff bij zetten. Je kunt op het forum zelf ook onderwerpen aanmaken hoor waar jezelf over wilt praten of van gedachten wilt wissleen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.