De Bromfietser

Was aan het wandelen in het Zuiderpark, wat op 3 minuutjes lopen ligt en waar Kaya heerlijk los kan lopen om te snuffelen in de bosjes en waar ze heerlijk in het gras kan rollen.

Dit laatste is momenteel haar favoriete bezigheid, vooral op de heuvel, waar als er sneeuw ligt de kinderen met hun sleetjes vanaf sjezen. Lekker om en om rollen en zien waar je terecht komt, al moet ik haar wel af en toe waarschuwen om haar ervoor te behoeden echt met een enorme vaart helemaal naar beneden te rollen.

Nu is het Zuiderpark behalve op de erdoor lopende rondweg verboden voor fietsers en al helemaal voor bromfietsers. Ook mogen uitsluitend patrouillerende politiewagens, het nieuwe politiebureau ligt in het Zuiderpark, erdoorheen rijden.

Toch werden we op het voetpad voorbijgesneld door een zwarte brommer. De berijder droeg wel een helm, ook zwart en hij was in een zwart joggingpak met sjaal rondom zijn hals gewikkeld, die daarbij ook zijn gezicht bedekte, gekleed. Kennelijk is zwart zijn favoriete kleur.

Kaya sprong opzij en ik was ook behoorlijk geschrokken. Te meer daar ik zag dat de bromfietser het stuur met één hand vasthield met in zijn vrije hand een zwaar met plastic overtrokken bromfietsslot.

Op zo’n moment zie je dus geen politie en hoewel ik mijn mobieltje altijd bij me heb, je weet maar nooit, was hij te snel uit het zicht verdwenen om goed aan te hebben kunnen geven welke kant hij opging.

Gelukkig nog geen enge berichten gehoord, want wat doet zo iemand daar en wat waren zijn bedoelingen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.