Dinsdagmiddag

De bankjes op het plein zijn goed gevuld. Het is Marktdag .

Het zonnetje schijnt zowaar op deze Prinsjesdag en het is voor diegenen die hun tassen of boodschappenwagentjes hebben volgeladen een moment om even bij te komen onder het genot van een vers gebakken visje van een van de viskramen of met een ijsje van de altijd op zonnige dagen aanwezige ijsco-vrouwtjes.

Het is een bont gezelschap afkomstig uit diverse hoeken van de wijk en vermoedelijk ook van verder weg. Gemoedelijk zitten naast elkaar op een van de bankjes:

Twee vrouwen, behoorlijk aan de gezette kant, de oudste -moeder en oma- met een hoorntje met drie wiebelende bolletjes ijs, een jengelende peuter in een wagentje en de jongste -dochter en moeder- met twee ijsjes in haar hand, waarvan ze af en toe een enorme lik neemt om dan een van de ijsjes onder de neus van de peuter te houden die met beide handjes gretig in het ijsje grijpt en het meteen weer op een brullen zet als het ijsje richting moeders mond verdwijnt.

Naast oma een forse, in spijkerbroek en mouwloos T-shirt geklede en daarmee zijn getatoeëerde armen tonende, onderuit hangende macho die een harinkje weghapt.

Naast de dochter twee wat oudere mannen die zwijgend een sjekkie draaien en met hun ogen de langslopende en bij de diverse kramen stilhoudende vrouwen van top tot teen opnemen om als er een doorloopt die kennelijk in de smaak valt deze opvallend lang na te kijken.

Gelet op het aantal uitgetrapte peuken zitten zij er al een hele tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.