Zabryskie point

Kreeg nog niet zo lang geleden de CD Broken China van Rick Wright (ex Pink Floyd).Mooie muziek en omdat ik graag een muziekje  wil laten horen, toch eens op het net gaan zoeken naar iets van Rick Wright, dat ik rechtstreeks op mijn log zou kunnen  plaatsen.

Weliswaar niet een stukje van de genoemde CD maar wel iets anders gevonden en zoals het vaak gaat als ik iets hoor of zie, bracht de titel van het te beluisteren PianostukZabryskie Point een aantal herinneringen naar boven:

Ga ik nu graag naar de bios, in mijn tienertijd deed ik dat ook al. Samen met een vriendin heel wat uurtjes in de bioscoop doorgebracht en er ook heel wat zakgeld (al kostte een bioscoopje toendertijd in verhouding heel weinig) aan uitgegeven. Nu vonden mijn ouders dat prima (beter in de bios, dan op straat zwalken, zo werd er gezegd), maar dat betekende niet dat ik naar alle films mocht (ook al was er een leeftijdskeuring)  en zeker niet naar iedere bioscoop (want in die buurt liep je niet als jong meisje). Maar ja als nu net die films waar veel over te doen is of waar je favoriete acteurs in meespeelden in een verboden bioscoop draaiden, wat doe je dan? Je gaat toch.

Zabriskie Point

Zo was indertijd de film  Zabryskie Point   ook xc3xa9xc3xa9n van de films waar een "net" meisje niet naar toe ging.

Zal toch eens zien of ik hem ergens te pakken kan krijgen, ben toch wel benieuwd of het echt zo’n verderfelijke film was. Aan de muziek van oa. Pink Floyd kan het niet gelegen hebben, want die vind ik nog steeds goed.

Kikkertje

 

6 gedachten over “Zabryskie point”

 1. @ Eric
  Ja klopt, hij staat ook als link verstopt onder de filmtitel in mijn log

  (TIP: alle onderstreepte teksten in mijn logs zijn altijd aanklikbaar)

  Like

 2. Ach ,vroeger kon nooit wat. En als oudste van het gezin moest je de eerste klappen opvangen . Mijn jongere broers en zussen hebben het daardoor weer een stuk gemakkelijker gehad. Die mochten weer meer.Maar net wat je zegt, ik ben wel eens uit een bioscoop gestuurd vanwege de leeftijd.Harstikke lullig was dat.Moet je nu komen . Of het nu allemaal even goed gaat betwijfel ik ook wel eens . Maar dat heeft misschien weer met onze leeftijd te maken .We worden ook ietskes ouder hxc3xaa… Gr. En een fijn weekend ..Jan

  Like

 3. Zo ging dat vroeger bij ons thuis ook,maar juist de leukste films draaiden meestal in die verboden bioscoop. Dus gingen wij stieken en hopende dat onze ouders er niet achter kwamen want dan zwaaide er wat.
  Groetjes en een fijne dag/avond.
  Sjoukje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.