Het echtpaar

Achter elkaar lopen ze de trap af naar het halletje waar de brievenbussen zich bevinden op weg voor hun dagelijkse rondje winkelcentrum. Een wolk van sigarettenrook om zich heen. Ze hebben hetzelfde postuur met een wat gedrongen lichaamsbouw en praktisch hetzelfde peper- en zoutkleurige kapsel. Zij houdt de net opgestoken sigaret in haar rechterhand, de linker heeft ze weggestopt in de zak van het beige, tot haar kin dichtgeritste, dikke winterjack. Bij hem bungelt het shagje tussen zijn lippen, zo kan hij beide handen warm houden in de zakken van het bijna identieke jack. Ze blijven even staan en we maken een praatje. "Het is koud hxc3xa8, jammer dat de zon niet schijnt". zeggen ze en vragend klinkt het uit beide monden: "Waar is de hond?" "Ze is thuis", antwoord ik , "Ze kon even niet mee, omdat ik een paar boodschappen heb gedaan en ze niet mee de winkel in mag en ja het is inderdaad behoorlijk fris vandaag". Dan lopen ze naar de deur, die hij voor haar openhoudt en ze stappen, het hoofd wat dieper tussen de schouders getrokken tegen de koude wind naar buiten. Weer speelt dezelfde gedachte door mijn hoofd, zoals elke keer als ik ze zie: Zouden ze in hun jonge jaren ook al zoveel op elkaar geleken hebben?

9 gedachten over “Het echtpaar”

 1. Jon, goeiemorgen, lijk jij al op je hond?

  Vriendelijke groeten en prettig weekend,
  (het is morgen feest dacht ik)
  😉

  Like

 2. Ik denk dat ze in de loop der tijd naar elkaar zijn toegegroeid, dezelfde kleren kiezen en dezelfde bril en natuurlijk ook samen grijs geworden.
  Je vorige coupe vond ik mooier… het is niet lelijk hoor maar ik vond dat andere meer bij je passen.
  Fijn week-end
  😀

  Like

 3. Nee, natuurlijk niet. De verschillen waren aanleidingen voor wederzijdse aantrekkingskracht. Na verloop van tijd trekken ze veel met elkaar op, doen ze dezelfde dingen en frequenteren misschien ook dezelfde kapper.

  Vriendelijke groeten,
  😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.